tag:blogger.com,1999:blog-7010560543135803881.post8204517725049654066..comments2023-06-29T13:42:09.630+02:00Comments on Blott Sverige: KakfunderingarKarin Shttp://www.blogger.com/profile/08238345634670931100noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-7010560543135803881.post-87467944265718862372009-12-02T23:18:37.087+01:002009-12-02T23:18:37.087+01:00"Elin jagade Tiger med golfklubba" hade ..."Elin jagade Tiger med golfklubba" hade Kvällsposten på löpsedeln i helgen. Veckans "man tager vad man haver" (och en kostlig syn att tänka sig)!Magnusnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7010560543135803881.post-38630665861251791782009-12-02T08:55:27.735+01:002009-12-02T08:55:27.735+01:00Alkoholen påverkar säkert smaken på degen, d.v.s. ...Alkoholen påverkar säkert smaken på degen, d.v.s. ungarna tycker inte att den är lika god. Eftyer gräddningen blir de barta goda. Ta den mindre mjölmängden!!! Tänk på att en del mjöl åtgår till utbakning. Dessutom är det alltid bättre att ta för lite och tillsätta mer om så behövs.Ravjagarnhttp://www.ravjagarn.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7010560543135803881.post-76255709809467997732009-12-01T16:08:18.052+01:002009-12-01T16:08:18.052+01:00Lisa,
Du har säkert rätt, det kändes ingen som hel...Lisa,<br />Du har säkert rätt, det kändes ingen som helst skillnad i smak på degen när konjaken kom i. <br />Och spännande med glutenbildning!<br /><br />Jorun,<br />Synd, antar jag att man kallar sånt. På rara ärtor, eller nåt. Men rätt kul!Karin Shttps://www.blogger.com/profile/08238345634670931100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7010560543135803881.post-6218991418217655292009-12-01T14:48:23.786+01:002009-12-01T14:48:23.786+01:00Min man bakade sockerkaka en gång och fattade fel ...Min man bakade sockerkaka en gång och fattade fel när det stod att man kunde spetsa med 1-2 msk konjak. Han tog dl i stället, av någon urgammal VSOP som han fått i present i samband med någon hopptävling. Det behövdes ingen annan vätska i smeten och det blev hyfsat gott. Men aningen underligt.Jorunhttps://www.blogger.com/profile/15190673977738165900noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7010560543135803881.post-77670538259339051942009-12-01T11:43:00.415+01:002009-12-01T11:43:00.415+01:00Jag tror att alkoholmängden är så liten at den kna...Jag tror att alkoholmängden är så liten at den knappt märks och att kakorna är så tunna att den ångar bort. Jag tror man har lite alkoholl i istället för vatten för att minska glutenbildningen.LisaFWhttp://matalskaren.taffel.senoreply@blogger.com