fredag 28 mars 2008

bojkottar Sarko?

Satt och kollade en debatt om just det här igår kväll på teve. Med var en av Sarkos ministrar som jag inte kommer ihåg namnet på, chefredaktören för tynande Libération som jag inte heller kommer ihåg namnet på, den gule socialisten som jag kommer ihåg namnet på; Fabius! samt Kinas ambassadör i Frankrike som jag inte uppfattade namnet på, och så några idrottsmän som jag helt ärligt är fullkomligt ointresserad av namnen på.
Den som googlar på namn har inte mycket att hämta här.
Iallafall.
Det intressanta var ju hur alla pucklade på den här ambassadören som i sin tur hävdade att de där tibetanska munkarna utnyttjade situationen. Och så kan man förstås också se det.
Vad vi, här hemma, kom fram till var i alla fall att det är jättelöjligt att lite halvbojkotta invigningen. Det är uteslutet att bojkotta hela OS, alltför mycket står på spel. Men då kommer man från europeiskt håll fram till denna halvmessyr.
Vi (Blott Sverige) menar att om vi (Europa) menade allvar med tugget om mänskliga rättigheter så förklarade vi krig. Som i Irak.

Men det gör vi ju inte. Så då kan vi lika gärna åka dit och vifta med flaggor också.
PS: Som kanske märks så säter bloggaren ned foten titt som tätt här, tar sig ton i alla möjliga frågor som ligger mer eller mindre utanför hennes ämnesområden.
Nå. Det är hon ju inte ensam om. Vi befinner oss trots allt i bloggsfären. Där kan ju alla ha en åsikt om allt, eller hur?!

Inga kommentarer: