söndag 27 maj 2012

Läget

Så underbart det är att sommarvärmen kommit, också hit.
Har legat på sängen med fönstret på glänt, gardinen som mer eller mindre slokande segel, legat liksom på en dyning. Ibland känns det som om hus är - en sorts urskålningar i något fastare, som om hela anordningen (sängen) egentligen har mer likheter med ett fågelbo under en hängränna.

Och har köpt Colettes tolv romaner i en och samma volym. Sånt är de bra på i det här landet, har även Primo Levis i liknande utgåva. Sidentunt högkvalitativt papper, rejäl bindning och mjuka pärmar som liksom rör sig som vass, som inte knäcks, alltså.

Och så hör man bussar plinga förbi, människors röster, dagen kommer och går och jag ligger kvar där och bara läser.

Nu har vi gjort pizza. Hoppas att den blir bra, våra pizzor brukar bli ganska bra, vi har bättre ost på dem än de har i pizzeriorna i regel.

Fransmännen hade väl på känn att de inte skulle vinna, här sågar en av dem hela spektaklet två dagar innan, en kul surt-sa-räven-text med varning: FRANSKA (som Bengt O brukar säga). Journalisten sätter inte en crisproll (svensk skorpa) på Loreen.
Där ser man.

3 kommentarer:

Gabrielle Björnstrand sa...

Skönt.
Söndagar ÄR bäst.

Anna Brodow Inzaina sa...

Det var fint skrivet det där med att sängen är som ett litet fågelnäste. Här har vi också haft sommarvärme och jag har försiktigt skaffat mig första solbrännan.

Karin S sa...

Tack för era kommentarer, nu är det måndag fast tisdag igen och nu sitter jag här och gläds åt er mina kära läsare!