fredag 18 januari 2013

Det är lättare att stjäla en stjälk

Och så det här med att en städare har "stulit" ett tåg. Eller inte. Det kan väl ändå inte vara rätt ord? Kört iväg med tåget utan tillstånd - ja. Men stjäl gör man väl ändå grejer som man kan få med sig och sen gömma? Man själ liksom inte ett hyreshus heller. Eller andra lika skrymmande saker. Man kan stjäla virke, håller man på länge kan det bli en hel skog. Bilar kan man stjäla och säkert grävskopor också. Men tåg, ja, de går på spår, man måste liksom in i Norge eller Ryssland med dem för att de ska bli stulna. Och väl där måste någon vilja gömma dem på en rangerbangård och sen flytta dem ännu längre bort. Jag tror att Ryssland är bästa stället om man ska ge sig in i tågstöldbranschen.
Men då måste man bygga upp ett nät längs hela järnvägen, av hälare och folk i maskopi, eller bygga upp ett parallellt järnvägsnät där bara de stulna tågen går. Om natten. Kanske endast i tunnlar.
Det kunde bli en rätt spännande och framför allt realistisk bok. En liga som ägnar sig åt tågstölder med hjälp av städare och andra personal.

5 kommentarer:

Anna Brodow Inzaina sa...

Ja, hur skulle egentligen det gå till? att stjäla ett tåg. Man kan kapa ett flygplan, kanske möjligtvis kapa ett tåg, men det förutsätter väl något slags våldshandling mot piloten/lokföraren. Men stjäla?
Förresten, när du ändå har kommit igång att blogga igen - så där lågmält argt och intelligent, som du brukar - kan du inte också lägga upp blogglänkarna i högerspalten?

Karin S sa...

:)
Kanske kanske inte, men vad hindrar dig från att lägga upp dem om du vill ha dem tillgängliga?

Anna Brodow Inzaina sa...

jo, jag har dem i högerspalten jag också, men man ser inte rubrikerna som i din. Fast jag har nu lagt upp alla jag följer i min Google reader, så jag klarar mig.

Karin S sa...

Ja, nu ser jag.
Det ser fint ut.

Jag får se hur jag gör, jag tyckte att jag hattade runt med de där länkarna, kanske lägger jag upp dem igen, kanske inte. Har inte bestämt än. Google reader är samma sak, fast på googlekontot, liksom. Jag har det med...

Bengt O. sa...

Ni får ursäkta ett kanske vanvördigt inlägg i sammanhanget. Som en kommentator ovan antytt kan man kapa ett tåg. 1974 kom en film som hette The Taking of Pelham One Two Three. som handlade om hur ett tunnelbanetåg i N.Y. kapades. Man lyckades nästan i sitt uppsåt. 2009 gjordes en "remake". Båda filmerna är bra men den äldsta med Walter Matthau och Martin Balsam (vilken underskattad skådespelare!) är så mycket bättre än den nyare med Denzel Washington och John Travolta.

Ja det var bara det jag ville säga.