onsdag 14 januari 2009

Vad tycks, Thompa?

Det var en en dag i slutet av september, fortfarande sommarvarmt då det kom ett helt fantastiskt åskväder! Det blev mörkt som - kanske - de där timmarna som Jesus hängde död på korset? som Rembrandt har gjort en helt osannolik gravyr över.
Men här varade det förstås bara några minuter, sen glesnade molnen och skyfallet upphörde.
Men eftersom det var mitt på dagen, eller i alla fall nästan, så hade inte många ljus tänts, staden kunde lika gärna vara en skog i skymningen, med typ en skogvaktarstuga upplyst där nere.
Utsikten är hos svärföräldrarna, över en i Paris också historisk plats, om än inte lika välkänd som Bastille. Här var barikaderat -68. Maken och hans syskon såg molotovarna och gatstenarna flyga där nere. Det var ett jädra liv men ingen tycks ha blivit särskilt traumatiserad av det.
Skadorna får nog snarare sökas på annat håll.

4 kommentarer:

Inre exil sa...

Ja Karin, det var en mycket fin bild. Men i vänsterkant, uppe, är nog byggnaderna väl moderna för att vara antikbehandlade, eller? Men träden gör sitt till, för att blicken inte ska fastna för mycket på den arkitekturen. Byggnaderna till höger i bild är däremot en fullträff - just så föreställer jag mig det!

Inre exil sa...

PS: glömde säga att texten, och framför allt underrubriken, är svår om inte omöjlig att läsa. Borde du inte höja den färgen en liten aning bara? Det finns ju rätt tydlig grön ärg - eller alternativt mögel - också på det antika?

Karin S sa...

Jo, jag ska kolla på underrubriken. Annars var min vanliga utsikt full med skyskrapor i horisonten.
Men det fanns nog även andra bilder.

Karin S sa...

Jag tog bort underrubriken, tyckte att den störde.