torsdag 16 september 2010

Höstmodet är här!

Tänkte att jag behöver en byxdress. Jag kom på det nu, min mamma hade nog byxdress, och jag vet inte riktigt vad det innebär, men jag känner för det, så jag kollade en katalog jag har, Cyrillus.
Cyrillus är det franska svaret på... jag vet inte, Ikea, tror jag. Det är liksom en sorts livsstilsmagasin (katalogen alltså) där allt går ton i ton och alla ingår i enorma, unga och vackra familjer. De går på stränder och packar upp picknickar och de sitter i gamla nötta soffor med filtar lindade kring halsen, typ. Hundar, typ labrador, är alltid med.

I alla fall, några byxdressar hade de inte. Däremot fattade jag varför unga tjejer mitt i sommaren gick omkring med enorma gummistövlar inne i det överglasade Tyresö Centrum. Det är kautchuck-tendensen, skriver Cyrillus. Engelsk är den också.
Och det förklarar ju saken?
Så enorma gummistövlar hade de, men knappast byxdress. Nu tycker inte jag att gummistövlar på något vis ersätter byxdressen. Tvärtom.
Men vill jag ha en byxdress får jag vända mig till någon annan.

Vad jag däremot kan få tag i är morotsbralla. Det stod det. Den var svart och i 100% ylle, europeisk konfektion, och den såg ut som brallor gör mest. Vad som var morot med den fattar inte jag. Men eftersom den ser okej ut funderar jag på att köpa den.
Kanske kan den bli en mental jeanskjol för vintern?

Mitt förhållande till kläder är - underligt. Jag tycker, numera, mer att de sitter inuti än utanpå.
Det är nog för att jag har fördomar.

I alla fall, om ni orkar bläddra i nätupplagan av Cyrillus-katalogen, kolla morotsbrallan. Och förklara den för mig!

3 kommentarer:

Den här soptunnan har fler läsare än din blogg sa...

Morotsbralla?

Kanske är toppen tänkt att se ut som blast?

Har fått en massa mejl från hollington.fr (är tydligen deras favoritkund på internet, trots att jag aldrig handlat av dem). De har inga morotskläder att erbjuda mig, tyvärr. Men jag skall kanske fråga dem. Gillar att tituleras Dear Sir Stefan. Kan nästan vänja mig till med det...

FåtöljStrategen sa...

Sök och du ska finna.

Byxdress var det: Länk

Karin S sa...

Stefan,
Jag fattar inte hur du bär dig åt!?
Jag får inga mail från hollington och det är jag själaglad för!

Fåtölj,
Hjääääälp! Det sitter ju ihop i mitten! Var det verkligen så på 70-talet också? Det där är vad jag kallar sparkdräkt!