onsdag 1 september 2010

Reiser

Ibland är ju "modern" arkitektur lika lyckad som äldre. Reiser var satirtecknare, vad jag vet. Har ingen aning om vem som ritat hans monument. Kanske han själv?
Enligt fb-rykten har arkitekten Bengt Lindros (Blandarsignaturen Lazy känd för Kaknästornet) nyligen avlidit. Han ska ha ritat sin egen kista, enligt samma källa.

Kanske borde man sätta igång medan tid är?

Egentligen tycker jag bäst om de bilder där en okänd turist står och tittar på eller poserar vid en känd grav. Men ofta är de omöjliga att pilla loss från sina sajter.

Fortsättning följer. Hej.

6 kommentarer:

Den här soptunnan har fler läsare än din blogg sa...

Har redan börjat fundera över inskriptionen på min gravsten. Är "Över min döda kropp" redan tagen?

Karin S sa...

Stefan,
Skulle tro det.
Jag tycker man får vara glad om någon skriver in en någonstans öht.
Även om jag helst skulle ha ett litet monument, förstås.

Gustav sa...

Jag skulle, om man icke behöver vara alltför blygsam, önska mig en skulpturpark till mitt minne. Tänk Millesgården.

Jag är mycket svag för Norra begravningsplatsen i Solna. Vilka monumentala byggnader vissa gravar urartat till. Dessutom ligger både v Krusenstjerna, Strindberg och Ekman far och son där.

Karin S sa...

Gustav,
Din idé är alldeles utmärkt. Även jag gillar Millesgården. Norra begravningsplatsen har jag inte sett mer än på avstånd, mina anhöriga ligger på skogskyrkogården och där är ju stenarna blygsamma, tallarna snygga om man gillar tallar, typ. Jag ska googla på Norra!

Gustav sa...

Jag går dit och fotograferar någon dag!

Karin S sa...

Ja! Det är en jättebra idé! Såg den där ödegården du vill bo i. När jag såg den ville jag också det. Så jag följer projektet!