tisdag 21 september 2010

Recept

Alltså, det enda sättet, så vitt jag förstår, att få sverigedemokraterna och deras sympatisörer att ändra ståndpunkt, är väl att tala med dem?
De som sitter i riksdagen är väl hopplösa fall under fyra år. Men resten?
Man byter ju faktiskt uppfattning ibland, även om det går sakta. Klart att de också kan göra det.

Så hellre än att ställa sig 5000 på Plattan, bjud en sd-sympatisör på en öl - på tu man hand.

Tror jag.

Hej.

7 kommentarer:

Anna Brodow Inzaina sa...

Det tror jag också. Att demonstrera mot en grupp en grupp människor med vissa åsikter är kontraproduktivt, man kan ta avstånd från någons uppfattningar i sak och argumentera emot, men inte frysa ut, mobba eller på annat sätt skapa konfrontation.

Karin S sa...

Anna, vi är överens.

Rävjägarn sa...

Det är faktiskt helt upprörande att övriga partier bara sticker huvudet i sanden. Det går inte att ignorera partiet och dem som röstat. Jag hoppas verkligen att det kan bli en debatt och att man bemödar sig att ta reda på hur problemet skall kunna lösas. Jag förstår om många politiker är upprörda och bara vill ta avstånd, men så enkelt är det inte.

Anonym sa...

Håller med, men tror samtidigt att kärnfrågan är att förstå varför dessa mänskor känner sig så övergivna och hotade.

Min tes är att de egentligen inte alls är intresserade av invandringspolitik. Invandrare har bara råkat bli syndabockar, och försvinner de så blir allt bra (igen), tror de i sin aningslöshet.

Anonym sa...

Alltså, för att undvika missförstånd: det är viktigt att fokusera på att deras rasism och främlingsfientlighet egentligen är uttryck för andra, mer djupgående problem, problem hos dem själva.

Joakim Larsson sa...

Visst, gärna debatt. Kom bara ihåg att det finns en icke-trivial chans att vi i så fall börjar övertyga folk istället. :-)

Karin S sa...

Joakim,
Den risken får man ju ta. Men vad menar du med icke-trivial?