måndag 22 augusti 2011

Mina svägerskor

Det är svägersketider och jag har ögona på skaft. Vad säger ni om ett ångstrykjärn kopplat till en vattenreservoar i stil med en tryckkokare? Eller metallställning med vinranka och druvklasar i taket? Underjordiskt kök. Nya jättekrukor att ha buskar i? Bagageburk på taket. Sandaler som ett par jag själv skaffade mig, men som jag inte använder. Ohållbart vid deff. Har gått över till des birks.

Hur mycket dricker svenskar nu för tiden? När man följer svenska yngre journalisters twitterflöden så verkar det som om det är något man gör dagligen. Dricker vin. Franska svägerskor på semester dricker typ ett halvt glas, kanske dagligen. I övrigt vatten. Själv har jag återgått till ett för mig klassiskt svenskt beteende. Inget alls i veckorna. Ev. max 1/2 fl. fred. el. lörd. A.k.a lagom.

Och till min stora besvikelse, de har slutat med jeanskjol. Det har iofs jag med, men jag tänker göra om min till lampskärm. Det tänker nog inte de.

Och så har jag lärt mig en n'y förhyrning, a.k.a. Jättebra. Hej.

9 kommentarer:

Gabrielle Björnstrand sa...

Aha, jag klippte och sydde in ett par gamla jeans på en gammal verandakudde i det omistliga materialet kappok. Det blev, hm hm, "intressant".
Nu har du alltså Frankrikesemester. Med idel intressanta stylister?

Din hemligaklubben-förkortning är beyond my comprehension. Som vanligt.

Anna Brodow Inzaina sa...

Ja, det där vinpimplandet de ägnar sig åt har jag också undrat över.

Min jeanskjol som jag köpte förra sommaren tillsammans med en jeanskavaj är jag mycket förtjust i. Den är av franskt märke! Mycket chic!

A.k.a ligger också utanför mitt ordförråd.

Gabrielle Björnstrand sa...

Boxviner lär ha ökat alkoholmissbruk bland kvinnor här i Sverige. Själv dricker jag lite mer vin vissa festliga veckor, andra inget alls. Helt okej att byta ut det mot vatten.
Boxar köper jag nästan aldrig. De är tråkiga och liksom gjorda för lätt överförbrukning.

Håhåjaja. Idag är det visst moraltanternas dag ;)

Anna Brodow Inzaina sa...

Gabrielle: Av någon anledning föreställer jag mig varken rödtjut eller boxvin när jag tänker på de vimpimplande unga journalisterna, utan snarare ett immigt glas vitt vin.

Men det är sant, boxvinerna har verkligen fått människor att hinka i sig. Själv köper jag sällan box, av samma anledning som du: det är för lätt att ta sig ett glas lite då och då.

Karin S sa...

Ja, här brinner flitens lampa, höll jag på att säga, men det var nog fel. Vi är i alla fall måttliga och förnuftiga.

Lådvin kör vi bara med här i svärföräldrarnas hus och det beror på att vi ofta är många till bords samt att kooperativet har det. Annars inte.
De svenska journalisterna - nöjer de sig verkligen med ett glas, undrar vän av ordning. Iofs ser man dem ju aldrig dricka, man bara läser om det, som det känns dagligen på nätet. Kanske visar man liksom hur cool man är genom dessa uppdateringar.
Nåväl, fortsätter de på samma vis in i våra åldrar så blir de vinalkoholister. Återstår att se.

A.k.a = also known as lärde jag mig på fb. Men jag var tvungen att fråga efter att ha sett det flera gånger.

Gabrielle RW sa...

Hm, jag både köper och dricker lådvin (helst vitt). Men ännu hellre vin på flaska om det finns tillgängligt (vitt). Och så dricker jag whisky emellanåt. Och har dessutom en rätt nypåkommen faiblesse för starköl.
Men obs, kära moraltanter, jag berusar mig inte! Eller, hm, bara lite!

Oj, vilket erkännande...

Karin S sa...

Gabrielle,
Helt ok. Det åtminstone jag ojar mig över mest är inte ev berusning, utan att de här människorna verkar tycka att det är något man ska basunera ut varje gång.
Som om du gjorde det. Ponera att du varje gång skrev upp det du drack på bloggen.
Starköl är jättegott.

Karin S sa...

Alltså, jag tycker att det tillhör privatsfären så länge det inte leder till lägenhetsbråk, typ.

Gabrielle RW sa...

Javisst, håller med: det hör till privatsfären. Att jag hojtade på om vad jag gillar att dricka beror säkert på en fallenhet för att vilja säga emot! Ja, jag vet att det är barnsligt men jag är väl det ibland.

Trevligt att du gillar starköl!