lördag 2 februari 2013

God buljong utan tärning


Inspirerad av Gabi lägger jag upp ett recept. Om man vill göra supergod buljong tar man ett kilo kalvkött, en lök med fyra nejlikor i, ett lagerblad, en kvist timjan och ett par persiljestjälkar, salt och några vitpepparkorn.
Sen kokar man allt det i minst en och en halv timme.
Sen silar man av buljongen, ned i ett kärl, och så slänger man allt man hade i och så käkar man buljongen!

Nä, skämt åsido. Man kan göra en blanquette också, men det är lite krångligare, fast inte jättesvårt. Kanske dillkött.

Annars fortsätter det framgångsrika läsprojektet, det konstiga är att sonen faktiskt läser en halvtimme om dagen. Nu läser han La vie d'un homme inconnu av Makine.
Det fick till följd att jag också läser om den. Skrev lite om det här.

Annars läste jag en bra understreckare om ekonomiska kriser. Och i övrigt har ingenting hänt. Hej.

2 kommentarer:

Gabrielle Björnstrand sa...

Men Karin, skit i litteraturen nu ett tag, och bjud dina barn på Gabis pannkakor. De kommer att älska det. Hälsa!

Buljongen låter god, den får bli förrätt.

Karin S sa...

Ska hälsa, idag var det dessutom kyndelsmäss, tror jag det heter. I det här landet käkar man då pannkakor. Fast utan tranbär i och för sig, men det kan vara gott ändå.

Jag missade det. Men det är inte för sent än. Eller jo. Men nästa år. Eller i morgon.