onsdag 13 november 2013

Lägesrapport

Varannan dag är det bra väder och varannan dåligt, det vill säga det regnar och blåser. Bra är solsken. Så att inte några missförstånd uppstår här menar jag.
Hollande går det åt pepparn för.
Jag läser en av  Bodil Malmstens böcker, den där hon hux flux flyttar tillbaka till Sverige, men innan hon gör det så skriver hon då och då om Sarkozy.
Those were the days, tänker man då.
Grejen är ju att folk drev något hejdlöst med Sarko, särskilt i slutet, och missnöjda var de också, men han lät sig inte bekomma utan fortsatte att fara runt som en smörklick i en stekpanna och hitta på nya grejer.
Hollande är på ett sätt likadan, förutom att han mera masar sig runt, tempot opåverkat av opinionsundersökningar där han slår nytt rekord i bottennoteringar. Även socialisterna tycker att han är kass.
Fick förresten av en fb-vän tips om den här artikeln som väl lite försöker påstå motsatsen. Jag tycker nog att det låter lite ihåligt, men men.

Och i Sverige verkar allt vara som vanligt?

5 kommentarer:

Gabrielle Björnstrand sa...

Paul Krugman - alla dagar! Frankrike eller ej.

Han och Robert Reich är de vassaste ekonomiska kritiker-rösterna. Pro tempo.

Vädret här, kallt, klart. Men rosorna blommar.

Lennart Erling sa...

Om politik och ekonomi ska jag inte säga så mycket, annat än att nedmonteringen av folkhemmet fortsätter. Skattemedel är numera en öppen guldgruva för riskkapitalister och medelklassen leker överklass (skattesubventionerad). Tja. För övrigt vill jag hänvisa till Gabis Annex.
Om vädret i Halland är att säga att det är milt, vilket vi vedeldare gillar, men väl mycket regn på sistone.
Den inre väderleken kännetecknas av ett envist lågtryck, som försämrar sikten och leder till intellektuell tröghet. Man hoppas på uppklarnande, kyla och hög, blå vinterhimmel. Vilket kanske öppnar sinnet.

Karin S sa...

Tackar tackar.
Det låter som om det är sig rätt likt där borta också då. Bra. Eller inte bra, jag vet inte riktigt.

Ska försöka ta nåt kort i morgon så att man ser hur här ser ut.

Hörs,

Helena Looft sa...

Nu är det riktigt novemberväder här, vettu. Jämngrå himmel, kala träd, gubbar som kör runt i parken och mosar löv med olika sorters maskiner ... Men fint ändå på något sätt. Tänder ett ljus och gräver ner mig i Beckett.

Gabrielle Björnstrand sa...

Men Karin - nu är det ett helt annat läge, så nu måste du nog berätta vidare - Tänk på oss barn vid brasan ; )