lördag 7 januari 2012

I'm a gambler

för den som inte visste det.
Under det långa svåra internetavbrottet köpte jag nya spelappar till ifånen istället. Angry birds är bra. Men svårt. Då kan man köpa en sorts mördarörn för 0,79€ till vilket gör att man kan pulvrisera de nivåer man inte klarar.
Tetris en gammal klassiker som håller.
I övrigt blandar jag Rubriks kub åt sonen.
Men nu har jag ju tillgång till betapet.se igen, så nu kan jag nog lugna ned mig på spelfronten.

I övrigt är huset nu slaget sönder och samman. Vi trodde ett tag att internetavbrottet hade samband med det, men så var icke fallet. Nu har istället fällor gillrats på varje våningsplan framför lysknappen. Hål. Det ska bli ett schakt för kommande kök. Men inte ens en bräda har de lagt över efter dagens slut. Arbetsinspektionen säger maken och jag börjar bli benägen att hålla med honom.

Uppe på vinden är så gott som alla mellanväggar bortslagna. Mitt arbetsrum står kvar som en sorts kub på ett trägolv i mycket dåligt skick. Trasiga kanter.
Det är något förskräckligt med att slå sönder hus så här. Man vill ju gärna tro att stenhus är något solitt, något som står genom århundraden, typ. Så fan heller. Med en bra slägga slår man nog sönder hela världen.
Vi har ansökt om att flytta, inom bostadsbolagets husbestånd.
Men inte vart som helst.
Egentligen vill vi helst bo kvar men i något större.
Och, vad mera är, för att bolaget ska kunna bygga om efter de planer de gjort upp så måste de in i ett av våra hörn för att dra ett annat nytt och gräsligt schakt. Dit kommer de inte förrän vi vet vart vi ska ta vägen, är tanken.
Det har de ännu inte fattat, tror jag. Men det kan bli en tuff grej, det hela.
Och de har ju alla möjligheter att liksom mobba ut oss, klippa trådar, gillra fällor, etc.
Men. I'm a gamlber. Och jag låter mig inte imponeras av råstyrka.
Fortsättning lär följa.

3 kommentarer:

Petra Rhodin sa...

Modigt att gambla med boendet, själva nöjer vi oss med elpriset: förra året tog vi en vinterförsäkring, i år har vi satsat på en mild vinter, och det håller ju så här långt... Men kanske är det bättre för nerverna att binda elpriset och ägna sig åt Angry bird.

Gabrielle Björnstrand sa...

Ja du, Karin, brava!
Själv vet jag ungefär ALLT om sjuka husutgrävningar med misslyckade arbetsledare och heltöntiga hantverks-grepp.

Då är det bra att vara lite av en gambler, märkte jag. Har man med bovar att göra får man bova tillbaka så gott det går. Det kan gå bättre ibland på grund av att man är journalist, och kan skriva om allt skit i världen; om de jävlarna inte passar sig.

Sen har man ju, i alla fall var det så i mitt hus, det moraliska överläget när andra gör fel i typ fem år, med golv, rör, gårdsbyggnationer, altaner, ja, i stort sett allt. Läckande, möglande, rinnande, bucklande golv, samt en dam som höll på att få sitt kökstak i huvudet.

Så att bemanna er med rått mod och knivskarpa argument. Jag är på er sida. Det lär ju hjälpa ; )
Och så lite arbetsinspektion då.

Karin S sa...

Petra,
Snyggt!

Gabrielle,
Här är det rätt uppenbart, i alla fall efter ett tag, att man ska vara gambler överallt. Ingenting är någonsin gjutet i betong, liksom. Allt KAN ändras. Det är både bra och dåligt, och lite svårt. Jag har ju den där inställningen att en regel är en regel. Inget att diskutera. Men här kan man åtminstone alltid diskutera, även om regeln visar sig vara en regel.