fredag 28 september 2012

Sås mm

Äntligen har det slutat regna. Promenad genom klar morgon genom parker och snirklande gator. Fint. Annars köpte jag nya paraplyer i stort sett varje dag här ett tag. Konstigt nog är det fortfarande bara ett kvar.
Har fått ett ritjobb, kan man väl kalla det. Ett rum i ett hus som ska byggas om till garage. En jäkla massa byråkratisk ritning som ska till för att denna enkla åtgärd ska kunna utföras på ett lagligt vis.
Och gör en gravlax, vilket var länge sen sist.
Borde även göra sås.

Var igår på den där skrivkursen som inte alls var som jag trodde, men som nog kan vara rätt okej ändå. Man går dit, skriver i en timme, sen läser alla upp sina texter och så pratar man om dem.
Vet inte riktigt vad jag hade trott men inte att man skulle skriva där i alla fall. Så jag hade inga papper, men det kan jag ju skaffa. I och för sig. Fick ett igår.
Lite konstig känsla, men rätt okej. Sitta flera vuxna människor tysta kring ett bord och bita på pennskaftet liksom.
Vi fick ett antal små textsnuttar att låta oss inspireras av.
Man skulle kunna se det som ett bloggande irl.
Fast folk skrev inte som på bloggar, de skrev liksom litterärt. I alla fall några. Och jag fattade inte vad de hade skrivit då de läste upp sina texter. Jag tyckte att det var asdåligt i flera fall.
Men det gjorde inte heller så mycket. (Jag höll truten, stämningen var generellt uppmuntrande och positiv.)

Nåväl, nu gör jag den här grejen i ett år så får man se vart det leder någonstans. Om det leder någonstans.
Jo, till nästa gång ska man skriva ut sin text på maskin och liksom fila på den.
Tror inte att jag gör det med den jag skrev igår, men sen så.

Hörs,

2 kommentarer:

Gunnar sa...

Detta recept på gravlaxsås, här anglifierat, fick jag av Olle Alséns hustru Inger:

Cut up a bunch of dill into a bowl and crush with half a tablespoon of sugar (to release flavour). Add to this a mix of 1 part balsamic vinegar to 2 parts olive oil, 1 tablespoon sweet Swedish mustard (or half a tablespoon of Dijon), and salt and pepper to taste. Finally, beat an egg yolk gently into the mixture.

Karin S sa...

Nice,
Jag har ett annat recept, gravlaxsås enligt Ragnhild, den är lite svårare att åstadkomma eftersom det är rätt mycket svensk senap i. Men jag brukar strunta i det och ta fransk, jag tänker att dom ju ändå inte vet hur det ska vara här.
Olivolja tycker jag känns lite oortodoxt?