tisdag 12 augusti 2008

Önskelista

Om man skulle ha något menar jag att man borde ha en brygga. Jag har verkligen tänkt på det här och jag vill inte ha ett hus - det måste man bo i och ta hand om och det är värre än en katt. Jag vill inte heller ha en båt av samma skäl, men en brygga?
Det känns lagom. Dessutom är jag lite rädd för att vara på sjön - det kan ju bli storm och man kan blåsa ut till havs, men samtidigt tycker jag att det är rätt mesigt att bara vara på land. Då är bryggan svaret.
- Vad har du, frågar folk.
- Jag har en brygga, svarar man då.
- Jaha, vad har du den till, undrar de förstås. Badar du från den eller lägger du till med båten?
- Ingetdera. Jag bara har den. Ibland målar jag om den med kuprinol, för det luktar så gott.
- Det var som fan, säger nog folk då.

Om jag inte får ha en brygga vill jag nog ha en tvättstuga. Jag vet, jag har skrivit om det förut, men jag älskar svenska tvättstugor. Jag gillar även att tvätta och att skrubba saker med såpa i enorma hoar av rostfritt stål. Sen sköljer jag och torkar i torkskåp.
Jag vill alltså inte ha en liten egen tvättstuga med säg en maskin en tumlare och kanske en ho och så plats för strykbrädan. Nä.
Jag vill ha tre enorma tvättmsakiner på betongsocklar (Waskator) och så vill jag ha jättestora plåthoar och torkskåp eller kanske torkrum. Dessutom vill jag ha en mangel, inte för att jag tänker använda den men för att det är en bra möbel. Vidare vill jag ha en sån där grej fastsatt i väggen som består av två rullar och som jag tror att man kan sträcka lakan med.
Slutligen vill jag ha en stålpinne ut från väggen med små öglor i som man kan hänga kläder på galge på.

Om jag nu inte får det heller så vill jag ha en grupp sjöscouter i nykterhetsrörelsens regi. Dem kan man nämligen lita på. De lär sig knopar och inte knutar och de bor i tält och är alltid redo och de kan segla och klagar inte om det är fillunch.

Man har sina käpphästar.

5 kommentarer:

Helena von Hofsten sa...

Jag har en brygga och jag har en mangel, en sån där lakanssträckare finns i föräldrahemmet, men ack, vår tvättstuga är av det formatet att man skulle kunna tro att den tillhörde ett annat hus, ett mycket mindre hushåll, inga barn, till exempel. Och trots mangeln (som för övrigt står på ett annat ställe än i tvättstugan, där den inte får plats - eftersom bara de nödvändiga maskinerna och torksåpet får pltas där) finns det aldrig några manglade handdukar - men en stor hög av skrynkliga, och jag undrar så vad det beror på?

Karin S sa...

Jag har en idé, du bygger om/till? Jag ritar en enorm tvättstuga i sten eller betong som aldrig får problem med fukt. Du får plats med allt och lite till och kan gå direkt ut i trädgården och hänga upp tvätten om vädret är lämpligt. Lite avskilt ska den nog ligga och så kan man ha lite andra grejer i den också.
Man skulle kunna ansluta en bastu och ett litet badhus.
Det kan bli hur fint som helst!

Skrynkliga handdukar är trista, det håller jag med om. Kanske kan man testa att lägga dem under madrassen?

Eller också inrättar du en liten bostadsrättsförening nånstans - bara för att få tillgång till tvättstugan.
Och sen river du bostadsrätterna!

Helena von Hofsten sa...

Du är en kreativ arktitekt, Karin! Men ingen bastu, värmen är bäst utanför väggarna. Men ett varmbad, en stor bassäng, i ansluning till tvättstugan skulle bli hur läckert som helst. Och så kan man hänga de skrynkliga handdukarna på linor i taket, att sträcka ut i de varma ångorna.

Thomas Nydahl sa...

Jag behöver ingen brygga och ingen bastu. Men kan ni hjälpa mig med en livlina? När det vi idag ser ske i Georgien har blommat ut helt och fullt är det kanske "bara" en livlina vi behöver?
Alldeles bortsett från det vill jag sända er båda en bukett blommor för er livsglada humor, den gör mig så gott. Tack Karin och Helena!

Karin S sa...

Helena,
Jepp, vi kör på det. På Lång Sikt.

Thomas,
Tack.
Livlinor är nog vad vi behöver. Och georgierna också, vi får väl göra vad vi kan för att bistå dem.