onsdag 24 juni 2009

Paris är underbart

Jag vill bara tala om att det är alldeles underbart här nu. Ljummet i luften, staden är helt öppen, ett paraplyställ i gjutjärn håller upp dörren till restaurangen i hörnan, folk sitter ute överallt, man möter olika händelser mest hela tiden.

Fast idag var jag på rea. Första dagen. Quel bordel! Incroyable! Det såg ut som i värsta tonåringens rum, men hundratals, kanske tusentals kvadratmeter.
Galgar och klädhögar på golvet, inklämda provade plagg utan någon som helst ordning på hyllorna, stora pappskyltar i rött överallt där det stod SOLDE, som om man inte fattat det, och klisterremsor på golvet med samma motiv.
Även barnet vände i ett par dörrar med orden "orkar inte".
Bra sak var också att hon inte orkade vänta på provrum. Vi köpte på en höft, på känn, på pif. Det gick bra!
Och så tar tanterna in sina små jyckar på Printemps, i alla fall då det är rea. Man snavar liksom på de där grejerna.
Köpte även ett pingisracket. Det var inte reat. (Den var inte read?)
Och kollade andra racketar. Det är rätt intressant. Det finns så många sporter som har olika racket? Squash var fulast. Jag tycker nog att pingis är snyggast, det ser lite ut som en bild av en luftballong med en pingisracket.
Vi köpte gummistövlar också, de var inte heller reade och luktade jättekonstigt. Men snygga var de!

Nu ska vi bara använda sönder alla de här kläderna och sen ska vi börja om igen.

3 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Finns Printemps fortfarande? Då är det inte som i Sverige att alla varuhus byter namn stup i kvarten (eller åtminstone vart tjugonde år eller så). Har inte bott i Paris sedan 1965, men minns staden som en oas då också, men med för mycket trafik redan på den tiden. Fast själva kärnan gick det att promenera igenom ungefär som det går att göra med Stockholm.

Karin S sa...

Jodå, Printemps finns, men jag misstänker att det är ungefär som NK, det vill säga en sorts galleria där märken hyr plats.
Fast de har även lite eget, i alla fall vad gäller kläder.

Men det är nog också som med Åhléns, en sorts kedja, vårt Printemps ligger i ett köpcentrum i trettonde där vi bor och är inte lika stort och flott som själva Urprintempset.

Charlie Truck sa...

Mmm, du får mig att längta "hem"! Fast itn edirekt till rean då.

Ska spendera en dag i Paris på Måndag, räknar med fint väder.