lördag 31 juli 2010

Uppdatering

Kanske undrar ni vad jag gör? Nähä, inte det. Då talar jag om det i alla fall. Jag tvättar i tvättstugan och då passar jag på att ha träskor. Det är en fantastisk kombination.
Sen har jag sett att det inte heter promenadskor längre. Det heter walking sko. Det tål att tänkas på. Likadana är de inte heller, promenadskorna var bruna i läder och hade snörning och rågummisula. Låg klack förstås. Ingen status.
Walking sko vet jag inte hur det är med.

Sen går vi på Lidl, cyklar och nu ska vi ut i skärgården ett tag. Hej!

5 kommentarer:

Laura sa...

Hej!

Jorun sa...

Walking shoes är en underkategori till löparskor som är en underkategori till vad vi gemenligen kallar gympaskor.

Träskor lämpar sig inte på bröllop med klädkod "festligt" läste jag just hos Ribbing. Det hjälper inte om de är röda och blanka.

Promenadskor verkar vara en utrotad art i skofloran.

Laura sa...

Jag har nya träskor av märket Moheda. De är vita, med nyckelpigor på! Jättesöta.
Mina gamla slängde jag i en papperskorg utanför Sjömagasinet (restaurang i Göteborg) häromdagen.

Tomas sa...

Ska snart köpa ett par svarta lågskor i läder med snörning att ha till de två tigerbyxor i ull jag nyss köpte på Ströms i korsningen Kungsgatan Sveavägen mot Stureplan till på Teliabutikssidan. Men de är väl fortfarande lågskor i läder? (Ska också lämna in mitt gamla par till skokillarna på NK. De gjorde i våras underverk med mina bruna lågskor utan snörning i cowboystil. Hoppas på samma nu.)

Agneta sa...

Kanske har promenadskorna promenerat ut ur verkliga livet, troligen har de ansamlats å nätet om man ska tro Google. Vid sökning där återfinns de ungefär 76100 gånger.

Själv införskaffade jag ett par promenadskor för damer i storlek 44 häromveckan. En butik i skånska Arlöv tillhandahåller skodon för små- och storfotade. De största mansskorna jag såg där hade storlek 56.

Träskor har börjat synas då och då numera. Även inom stadens hank och stör. Trodde annars att de var mer utrotade än promenadskorna.