söndag 15 augusti 2010

Vilken sorts blomma? Och vad gör man med den?

6 kommentarer:

Fransyskan H sa...

Squash/courgette...? (fast de ser stora ut för att sâ vara, men kanske vinkeln)- och, om ja, fritera?

Anna Brodow Inzaina sa...

Jag skulle också tippa på en gurkväxt, närmare bestämt zucchini som vi säger i ditt grannland. Min favoritpizza är just en pizza napoli med zucchiniblommor på. De är också goda friterade.

Karin S sa...

Rätt och rätt igen! Jag tror att de är ovanligt stora. Vad jag fattar ska vi gratinera dem den här gången. Fast jag tror att de är allra godast friterade.

Fransyskan H sa...

Gratinerade - intressant! Och är själv intresserad av resultat / tillaningstips!

Gabrielle Björnstrand sa...

En sorts pumpa, gurka, squash, för att göra salladen vackrare, använd en av dess blommor, för att göra livet vackrare, se vad som händer sen...

Karin S sa...

Gabrielle,
Så rart! Jag som hade förväntat mig steka, hacka, grilla och FRITERA. Det säger nog mer om mig.

Till slut fyllde vi dem med en sorts fräst röra bestående av innanmätet i squashar o lite mynta, basilika o persilja.

Vi la blommorna i en rund form med lite olja o buljong i botten och lät dem stå i ugnen i tjugo minuter.
Det blev gott och finare att se på än de friterade blommor...