söndag 10 april 2011

Recept

Det är så skönt när de här bländande dagarna med allt sitt ljus och alla sina klungor av färgglada cyklister och löpare och barn går in i skymningen. Då ljuset falnar och sanden i de där allérna antagligen ter sig rosa för att sedan bli violett och sist grå.
Men Paris badar i ljus om nätterna, det vet ni väl? Broarna spänner ljusbågar över det svarta vattnet som inte alls är svart, fasaderna glöder och man kan se vad klockan är på sitt armbandsur på den allra minsta gata, var som helst i stan.
Och då blir det kallt igen. Det är inga sommarnätter, det här. Det är aprilmånad och solen eller om det är luften luras litegrann, då, mitt på dagen.

Nu kokar jag tre ägg till hårdkokt, sen ska jag göra en dressing med dem i finhackat skick och olja och vinäger. Salt och peppar. Denna sås har vi till kronärtskockor.

Hej.

10 kommentarer:

Gunnar sa...

Äggdressing - med kronärtskockor? Om jag ägt ett circonflex hade jag sagt "tres drole"...

Gabrielle Björnstrand sa...

Javisst, citronsmör är bättre till. Men kronärtskockor är nu en gång för alla kronärtskockor. Yummi.

Karin S sa...

Äggdressing = un grand classique, surtout avec kronärtskockor.
Jättegott.

Funkar även till sparris, tycker en del. Men inte jag.

Karin S sa...

Jag kan göra persiljesmör och kryddsmör, men inte citronsmör. Hur gör man det?

Gabrielle Björnstrand sa...

Ja, det var väl som jag trodde, att det franska käket inte alltid är det bästa...
För det mesta äter jag kronärtskockor med endast smör och salt (flingsalt vill jag inte medge eftersom det sällan finns hemma och desutom blivit livets mening för så många).
Citronsmör är precis så enkelt som det låter, man rör ner färsk citronssaft i smöret, lite i taget.
Bon appétit!

Gabrielle Björnstrand sa...

Karin, jag var nog lite klumpig. Bara på skoj. Chacun â son gout, eller hur det nu stavas. Det är inte säkert du skulle gilla min sillsallad heller.
Cheers!

Karin S sa...

Ja, bara ni som faktiskt dömer ut äggdressing har ÄTIT äggdressing gjord på en bra olivolja, en okej vinäger och sprättägg eller vad det nu kan heta i Sverige, till kronärtskockor - och tycker att detta INTE ÄR GOTT så är ju det hela okej.

Gabrielle Björnstrand sa...

Jag brukar hacka ägg fint ovanpå sillsalladen...se där min hela grund att stå på i denne min orättvisa betraktelse.

Karin S sa...

Ja, det var ju en annan sak.

Man får väl hoppas att Gunnar (däremot) har bättre koll på äggdressing än på accenter.

Men nu är jag trött på det här. Vi pratar om något annat, tycker jag.

Gabrielle Björnstrand sa...

Appsolut.