lördag 17 september 2011

Några ordningsregler

Jag tycker att man ska springa medurs i parker. Jag fattar inte hur folk kan springa åt andra hållet. De flesta parkerna i den här stan är så gott som runda, man kan i vilket fall som helst runda av hörnen. Vad är väl då självklarare än att betrakta sig själv som den yttersta spetsen på en liten visare som liksom tickar runt där ute i periferin?
Men, problemet är att man möter ett lämmeltåg flåsande åt andra hållet. Oreglerade horder, klunsvis med folk som springer n'importe comment. Man måste liksom sicksacka sig fram. Ingen raksöm alls.

Sen är det en annan grej. Mot Seine ger nedförsbacke bort och uppförsbacke hem. Opsykologiskt. Bort från Seine på väg ut, alltså. Men då kan man inte springa i Luxembourgträdgården, vilket jag gjorde i alla fall idag. Den är platt. Och full med joggare. Verkligen proppfull.

Skorna var bra. Skenbenen känns som prima kärnfuru, inte en kvist så långt ögat når. Ändå var det liksom lite snopet.

Nu ska jag gå ut och köpa en lammstek.

2 kommentarer:

Gunnar sa...

Bara nyfiken... vad gör du med lammsteken? In i ugnen, rosmarin, citron? Ge gärna tips.

Karin S sa...

Gunnar,
Enklast möjliga, följer Bonniers kokbok från sextiotalet. Petar in ett par vitlöksklyftor längs benet, hyvlar smör över, och så salt och peppar. Öser. Bäst om lite lite rosa fortfarande längst in, men det kan man misslyckas med.

Annars en fransk grej att ha till som är rätt ok: vita bönor (burk, men utan tomatsås) blandat med gröna bönor, haricots verts. Enkelt och gott.