onsdag 26 oktober 2011

Dagens nyheter

Alltså, Bloggtoppen hade jag min dåvarande blogg registrerad på i en bloggandets forntid. Jag antar att de lösenord jag då använde nu nånstans finns att fiska fram på nätet. Dock ej själva bloggen, utom i någon mystisk spegelbild i sökmotorernas yttersta galaxer.
Den här Petzäll (heter han verkligen så?) börjar man ju nästan tycka synd om. Han sitter tvångsomhändertagen för vård och får sina konton kapade. Visst, han borde lämnat riksdagen för länge sen, och tydligen borde han hålla sig nykter/på fri fot så att han kan hålla ordning på sin nätidentitet också. Men nu sitter han där han sitter, och tänker han sig verkligen att han sen ska komma tillbaka och bära upp lön i riksdagen, som politisk vilde dessutom?
Jag tycker nog inte att de här SD-politikerna, som förutom att de har obehagliga åsikter, inger något vidare förtroende.
Nä, tacka vet jag lagom fifflande klassiska politiker. Barnflickor och hyror...

Usch, jag är bara trött på alltsammans, jag tycker att världen har blivit obegriplig. Och Saab t ex. Vad är det för skillnad egentligen mellan Saab och Grekland? Nu är pengarna slut, säger radion. Nähä, de var det inte. Men nu är pengarna slut. Okej, jag vet, det ena är ett företag som bilar och det andra är ett land, men det låter fanimig exakt likadant i rapporteringen.
Det måste vara något fel på rapporteringen.

Här säger de att de ska bli ressession. I vinter. Motsatsen till tillväxt. Inte deflation, utan ett ord jag gissar lite på. Vad innebär det?
Kriiisen 2009 innebar ingen som helst skillnad för oss. Oss i egenskap av arkitekter, alltså. Då blir man ju inte klokare. Nu är det ju i stort sett permanent kris (Vad hände t ex med Island?) men det är bara något man hör. Inte något man ser.
Ska man antagligen vara glad för men det finns ett glapp som är väldigt oroande nånstans.

Tycker du att det här inlägget vara osammanhängande? Ja, då har du inte läst nästa inlägg. Hej.

7 kommentarer:

annannan sa...

Det där var väl inte osammanhängande.

Det har ju faktiskt funnits ett populistiskt parti i svensk politik en gång. Det hette Ny Demokrati och gjorde så vitt jag minns slut på sig själv.

Det vore väl ingen förlust för svensk politik om (sd) gick samma väg.

e askestad sa...

annannan samt karin,

det mest populistiska partiet i sverige måste väl ändå vara moderaterna? jag får för mig att de inte bara sett till att lära sig av marknadsföringsbranschen (där att sälja - hitta/vinna köpare/röster - ju är huvudsaken), utan även lärt sig av den på detta område suveräne adolf hitler (läs hans "mein kampf", om ni inte gjort det, en slags handbok i marknadsföring och propaganda).

självklart har statsminister rheinfeldt med stab ingenting gemensamt med hitler och hans gossar, ja, alltså utöver denna mycket effektiva "pragmatism", vilken man förr i tiden nog lätt hade förväxlat med total hållningslöshet/nihilism.

intressant är också att konstatera att detta med att vara befriad från "visioner" (vilka statsministern varnade för och bröstade sig med att sakna) och att sakna ryggrad tycks gå i hand.

allt gott

einar

Karin S sa...

Jag tycker nog inte att det skulle vara någon större förlust om sd åkte ur riksdagen, men som de håller på nu så lär de väl ordna den saken själva i stort sett.

Sen håller jag nog med om att moderaterna är ute på hal is. Det som stör mig med dem är deras totala historielöshet och de försök de gör att skriva om historien. Arkelsten hade uppenbarligen inte läst boken om moderata föregångskvinnor som jag läst. Hon, om någon, borde ju ha gjort det.

Å andra sidan tror ju jag att det här snarare är en generation (av profspolitiker som "gör karriär" mer än brinner för något) och att de gissningsvis är lika illa i de flesta partier. Men just nu leder moderaterna. Tom med PJ på SvD är ju skeptisk.

FåtöljStrategen sa...

Karin, här kan du läsa om problematiken med lösenord: länk

Karin S sa...

Fåtölj,
tackar tackar.

På något vis har jag fattat att man då och då bör byta lösenord. Så det gör jag.

Anonym sa...

Hej igen Karin!

Nej, ditt inlägg är inte alls osamanhängande, tvärtom tycker jag att du har fångat, på ett ypperligt sätt, hur dagens värld ser ut!

Förresten, jag har börjat läsa på "En underbar roman"!

Ha en trevlig eftermiddag!

Karin S sa...

Hallå Eva,
Kul! Hoppas att du får ut något av den. Hörs,