fredag 14 oktober 2011

Jag brukar bara synålar med förgyllt öga

Ni tror att jag gett upp vad gäller poesin!? Ingenting kunde vara mer fel. Nu t ex tänker jag sampla den här parlören och sen skickar jag in den till Bonkers och säger att jag bytt genre. Och att om de inte ger ut den så skriver jag en bok om min bipolära sittasjon och det kan bli väldigt väldit jobbit. För dom.

Poesin är mitt uttrycksmedel.

Nästa avsnitt heter Hos skräddaren. Hej,

6 kommentarer:

Gabrielle Björnstrand sa...

Det bipolära är redan gjort, Karin. Tyvärr. Annars hade det säkert blivit jättekul. Men Steven Fry, som är den roligaste mannen på den här sidan Atlanten har hunnit före. Visserligen med en TV-serie: The Secret Life of the Manic Depressive.
Jag tror den överträffar det mesta på svensk botten. Men vad vet jag, jag har inte läst den andra roliga som inte heller är riktigt svensk; Beate Grimsrud. Den väntar. Och kanske Arvid Lagercrantz är läsvärd också, ja, det tror jag.
Du får ta något annat. Det finns ett jätteintressant syndrom som heter Munchausen by proxy; bara namnet är ju stimulerande för en blivande deckarförfattare.

Anonym sa...

Annars kanske det nya svarta för författare är att hävda att man är KÄRNFRISK? Liksom ren och så. Är i och för sig också ganska gjort (och lite obehagligt) men det var ett tag sen.

Gabrielle Björnstrand sa...

Gunnar; du menar vitalister, eller?
Jag tror aldrig jag läst någon friskhets-författare...som spänt musklerna liksom.

Men det finns ju normalitets-tvångsiga: Linda Skugge, typ.

Karin S sa...

Gabriellem
Gjort och gjort. Var och en sin egen bipolaritets smed, skulle jag vilja påstå.

Och vad gäller sjukdomar som jag inte ens kan uttala namnet på så aktar jag mig.

Gunnar,
Lysande idé. Men man blir väl helt enkelt medelklass då? Jag får problematisera min mansroll?!

Gabrielle igen,
Jag slutar hellre skriva än gör det som Skugge. Jag svär!

Gabrielle Björnstrand sa...

"Münchhausen by proxy" var något jag snodde rakt av från Mördare okänd. Jag som inte gillar krimi har ändå svårt att avstå från en del (Hmm mans-)roller.
Men det finns så mycket mer; aspberger light t.ex. Väl lämpad för vissa yrkesroller typ pilot,forskare eller hjärnkirurg. Bra tips där, åtminstone för en förlagsdirre; och du får det utan konsultationsarvode;)

Magnus Pettersson sa...

Karin,

ja, om det bipolära är upptaget, vilket jag fruktar är fallet, kanske du kunde göra en "remix" på någon av dina tidigare böcker, eller varför inte på någon annans? Du kan till exempel ordna hela texten alfabetiskt efter varje enskilt ords begynnelsebokstav och i efterhand anklaga din förläggare för utgivningen. Då kan du på en gång "demokratisera" språket och på konceptkonstnärens vis "utforska" förhållandet mellan författare och förläggare. Tänk så många tabun du måtte kunna bryta.