fredag 28 oktober 2011

Uppdatering

Tanken var att detta höstlov skulle jag och de stora barnen sortera deras grejer. Evakuera, som man säger här. Dottern försvann illa kvickt. Kvar är jag och den ibland tysktalande sonen.
Vi har sorterat bilar. Han kommer ihåg alla och varifrån de kommer. I en hade han pillat in en liten anka som han aldrig fått ut igen. Den var kvar. Tittade som krockskadad ut genom vindrutan. Och sen gick bagageluckan aldrig att stänga igen.
Jag har dammat playmobil-grunkor och förslutit lådan med gladpack efter det. Enligt sonen en metod som ser ut som en uteliggarvariant. Vad vet jag. Ser inte allt ut så, i grund och botten?
Det hela är tämligen deprimerande och vi är dessutom förkylda. Tanken var att vi skulle komma ut lite mellan varven, men vi är för snuviga. Vi nyser av damm och får tårar i ögonen om vi dessutom skär lök. Ingenting händer mer än att dammet hamnar i dammsugaren istället för på hyllorna (och sen in i skåpet igen, dammsugare är överreklamerade, tycker jag) och grejer hamnar i kartonger som vi ställer i en liten korridor som finns här.

Kanske ska vi flytta, det här är ju som bekant en byggarbetsplats. Kanske inte. Det hela hänger i luften. Precis som dammet.

5 kommentarer:

Bodil Z sa...

Fin liten text och jag gillar särskilt det där med den "ibland tysktalande sonen" och den krockskadade ankan i fönstret. Här har jag sopat (min dammsugare är inte "på riktigt" så den kommer inte ut ur skåpet mer) och så har jag torkat lite golv - ja du vet hur det ser ut här. Londi fäller just nu så det dröjer nog inte mer än ett par timmar innan det ligger nya hundhårstussar lite här och där. Men vi är i alla fall inte förkylda (just nu/ ännu).

Gabrielle Björnstrand sa...

Roligt skrivet Karin. Du är oöverträffad i denna genre; vi ser fram emot Sveriges Chesterton en famille ;)

Karin S sa...

Tack för era uppmuntrande kommentarer! De gjorde gott i allt jävla damm. Nu har vi slutat, för den här gången.

annannan sa...

Men den där bilen med ankan packade ni väl inte in i plastfolie? Det är ju ett Barndomsminne!

Karin S sa...

Nejdå. Den ligger i en kartong märkt bilar och kartongen i sin tur står i en källare. Här slängs inget av värde.