torsdag 15 mars 2012

Motljus

Helt otroligt fint motljus i morse när jag knallade runt och kollade knoppar. Dåligt med fåglar, bara duva kunde höras. Men rätt mycket folk. Stavgångare som definitivt liknade en skock bjäbbande gäss. Kallt men hade bytt till sommarjacka eftersom det ska bli 20° i eftermiddag, det gäller att ligga i framkant, som man säger. Om jag sitter inne i eftermiddag har liksom inte med saken att göra.
Sen kollade jag krukorna runt den platta yta i vars mitt det ligger en damm på vilken man kan segla hyrda träbåtsmodeller. Man puttar dem med en pinne som ingår i hyran. 
Krukorna syns här på bilden. De är många och inte likadana överallt. Kring öppningar i muren har de annan utformning, ibland mindre lyckad, konstaterade jag.
Okej, det är inte jätteintressant, men det är vad jag iakttog.
I krukorna kommer det snart att prunka.
Tänkte försöka hålla lite koll på det i år.
Hej.

PS. Bilden är för stor med flit

19 kommentarer:

Gabrielle Björnstrand sa...

Luxembourg - trädgården?
Vackert.

Jag älskar de där gamla inbyggda murknade pottorna; man srr de mycket I Grekland också, vid gamla villor. Ofta övergivna och på sniskan. I fjol iMarienbad, typ.

Karin S sa...

Jepp, Luxembourträdgården. Pottorna dock i toppform och snart fulla med blommor antar jag. Precis som stolarna kommer vara fulla med folk och dammen med båtar. Det gäller att passa på innan alla andra kommer dit. Man är väl nordbo, liksom.

Gabrielle Björnstrand sa...

Just det. Alltid "ifred" i stora världen...

Karin S sa...

Got me. Jag har en likhet med den dära mumriken. Men jag gillar inte att tälta och inte att fiska och inte att tiga och inte att försvinna från folk jag tycker om. Jag har liksom inget behov av det mer än i två timmar på sin höjd.

Gabrielle Björnstrand sa...

För mig är det nog två veckor som gäller. Och vår gode Tranströmer, skriver om sitt behov av att vara ifred tio minuter på morgonen. Inte mer. Det tycker jag är tappert, på ngt vis.

Karin S sa...

Håller med. Verkar nästan osannolikt, men vadå, han verkar ju extremt blygsam så kanske stämmer det.

Kristoffer sa...

Bilden är för stor med flit, men projektet dåliga bilder verkar övergivet?

Gabrielle Björnstrand sa...

Jag glömde säga att det är en väldigt arkitektonisk bild, med två tempelpelare, liksom.

Karin S sa...

Kristoffer, hej!
Det var längesen. Och var är din blogg? Jag har glömt! Hittar den inte.
Vad gäller dåliga bilder gör jag vad jag kan. Får ofta in konstiga skärmdumpar av den där testbilden på telefonen. Kanske ska börja publicera dem. Det saknas milt vansinne i bloggosfären för närvarande. Det kan vara därför.

Karin S sa...

Gabrielle,
Säger du det. Jag tänkte mest på det där diset och motljuset. Men stället är gravt arkitektoniskt.
Kanske börjar jag ett vårfotoprojekt där nu. Om bilderna blir tillräckligt dåliga.

Kristoffer sa...

Längesedan, ja. Saknat dig och alla projekten. Bloggen är long gone. Kröp till korset med facebook istället, men det är ju inte alls samma sak. Där finns då rakt inget milt vansinne. Mest babybilder och träningsresultat. Kanske i för sig ganska vansinnigt, när man tänker på det..

Gabrielle Björnstrand sa...

"milt vansinne" - yeah. Kom igen Stensdotter!

Karin S sa...

Kristoffer,
Facebook är i regel urtrist. Fattar inte hur du bara kunde överge kuddprojektet, syprojekten, flaggorna.
Själv har jag också tappat en hel del vad gäller projekt. Jag ville döpa om Stureplan, minns jag, men jag har glömt till vad.
Ja, det var en fin tid.
Men du, du kan alltid börja om?

Karin S sa...

Gabrielle,
Kristoffer hade en urbra blogg i tidernas begynnelse. Men projekt i tvättstugan mm.

Gabrielle Björnstrand sa...

Facebook - urtrist: Totallay agrre! säger jag, med irish accent.

Gabrielle Björnstrand sa...

Facebook - urtrist: Totallay agrre! säger jag, med irish accent.

Kristoffer sa...

åh, övergett och övergett.. Har fortsatt med lite projekt efter bloggen, men det tenderade lätt bli maniskt. Det ballade ur fullständigt när jag kom på den (briljanta?) idén att skriva ner namnen på alla personer jag hade i huvudet i en lång lista. Rätt märkligt när jag tänker tillbaka på det. Nu är jag nog mer som folk är mest. Lite trist, jobbar och sover och sånt där. Lockar lite med en uppstart igen. Återkommer i så fall.

Vill minnas att det var Göran Perssons plats eller Göran Persons Studieplan?

Karin S sa...

Ja, gör det! Publicera listan om inte annat!

Ja, så var det nog, Göran Perssons Plats eller möjligen Studieplan... Herregud, det var ju asbra! Vi måste komma igång med projekten igen!

Kristoffer sa...

Typ köra lite på "Vi har hela listan!" Mm, kanske det. Ett tag tänkte jag att det var en bok. Ett tag tänkte jag ganska ofta att saker var böcker. Listan finns kvar i alla fall. Den största excelfilen jag har.

Det måste varit längesedan. GP är inte direkt superaktuell.. Tiden springer.