fredag 16 november 2012

16 november

Good news, jag kan kommentera på wordpressbloggar igen. Hade tappat bort alla lösenord, men nu är de ändrade. Det enda jag fortfarande inte kommer åt är Makramé och dikter.
Nåja.

Dagen är som alla andra dagar har varit den här veckan. Dimmig, luften har blivit mjölk och rök.
Idag ska jag storhandla. Funderar på äppelkakor och lammgrytor.

Gårdagens skrivkurs en pina, vet faktiskt inte varför jag går. Jojo, jag har betalt. Och då går man. Men jag inbillar mig ändå att det gör någon nytta.
Fick lite bättre kontakt med en av deltagarna. Tydligen består gruppen, ca tio pers, av två sammanslagna grupper från förra året. Kursen går liksom på tre år. Jo, ni hörde rätt. Och vartefter ska man liksom få hjälp med att ringa in "sitt universum". Förra året vet jag inte vad de gjorde, men nu hamnar vi i övningar som väl ska tjäna till att man kommer åt karaktärer.
Jag har öht aldrig funderat särskilt mycket över hur man gör när man skriver. Samtidigt märker jag ju att den delen kan jag rätt bra ändå.
Lång övning, antar jag ligger bakom det.
En del tycker jag skriver ganska bra där. Andra förstår jag mig inte alls på.

Och det där med två grupper innebär liksom att det inte känns som en grupp. Fyra tanter på ena sidan, två tanter och tre gubbar på den andra. Tantgruppen är prudentlig och en av tanterna klagar på att så gjorde de inte förra året.
Medan den andra gruppen är burlesk, expansiv, två där har bakgrund i film och teater, ibland smått barock.
Medan tanterna gnetar sirligt och vackert eller tråkigt och pedantiskt.

Jaja.

Mitt universum. Mitt problem är nog, just nu, att jag inte känner dem tillräckligt för att avslöja mitt universum för dem. Men det kanske kommer. Eller också inte.

Inga kommentarer: