fredag 9 november 2012

9 november/Färg

Det blev grå färg istället för som jag hade trott vit i hallen. Grått överallt, dörrar, lister och tak. Nej, inte tak. Men kanske borde vi ha grått tak också. Man kommer in i en grå låda liksom.
Spacklingen är astråkig men jag vet, det är ingenting mot att slipa. Det gör jag aldrig tillräckligt ordentligt. Bara lite grann.
Det finns hörn som är jätteknöliga har jag sett, som borde slipas maxi. Det ger jag fan i.
Fanns antracit, betong och en till grå som jag glömt namnet på och som jag tog till slut. Dom älskar grått i det här landet. Mörkgrå heltäckningsmatta av usel kvalitet är jättevanligt, fast bara på golv, tack och lov. Färgburkarna såg ut som glasslådor, samma form och samma smaker. Utom de grå, dåra. Kanske ett skäl att välja just grått. Man ska inte tänka på glass inne i rum för vuxna människor, tror jag.
Sen ska vi ha vitt (förstås) i rummen med utsikt, och sen ska vi ha guldtapet i korridoren, säger maken. Vi trodde att han skämtade, men han hävdar att det har man nu.
Jaja, bara vi slipper den i taket, så.
Kan nog bli snyggt med grå dörrar till.
Kanske borde ha tagit antracit i alla fall. Än kan jag byta! Men orka.
Hela lägenheten är idag i solkig beige av olika typ. Ingenting ommålat utom muggen i hallen, som också är beige. Men ommålad.

Tänker fortfarnde lite på Imre, och på andra som skriver dagbok. Norén t ex, som jag läste en tredjedel av ungefär. Hur han varje gång han käkade sushi skrev upp det, likaså om han hade sex.
Finns grejer man säkert kan skriva på en blogg, men jag gör det inte.

Ja, riktig färg, som grått och guld (hehe), istället för all denna vithet som ju fortfarande dominerar.
Min svärmor har en tapet med ananasar och påfåglar i hallen.
Men vi ska ju hänga upp svarta tavlan och ställa in ärvda möbler att slänga kläder på. En dag. Over the rainbow.
Men dottern vill ha Kleinblått ihop med guldet och det vore väl också snyggt. Men var? Hon kan för all del ha det inne hos sig.

Har äntligen kommit mig för med att börja använda slash. Funderar på om det funkar i litterära texter men antar nej. Ungefär som smileys. Fast det är väl bara en tidsfråga tills någon nyskapar genom att öra det också. Well, det blir inte jag.
Och för övrigt heter det väl snedstreck. Samt kolon, semikolon och halva parenteser.

2 kommentarer:

Charlie Truck sa...

Kleinblått hade jag i hallen i min etta på Ringvägen. Måste ha målat den ca 1994. Hängde säkert ett 20-tal svartvita gamla fotografier i guldramar på en vägg. Fotografierna var av (mest) döda släktingar. Kleinblått och guld. Jag träffade aldrig någon annan som tyckte min hall var snygg. Nu ligger fotona i nån låda.

Karin S sa...

Kleinblått är liksom en uppenbarelse första gången man ser den. Minns du den sönderskurna duken på Moderna?

Jag har aldrig kommit mig för att måla särskilt mycket, och verkligen inte i Kleinblått. I min etta i Kransen hade jag en liksom rutig tapet som hette "köksglädje". Jag hade valt den själv.

Och vad gäller tavlor och foton och sånt är jag ännu sämre på det.

Men nu har det i alla fall blivit vitt här, till att börja med.