fredag 9 november 2012

Svart och andra färger

Målningen gick fint. Rummet är nu grundat. Med vit färg. Vi lämnade lite det svåraste, som de där delarna av dörrkarmarna som liksom leder in mot dörrhålet. Vilket rum hör de till?
Vill minnas att den delen, dörrens rum, eller vad man ska kalla det, oftast är målad svart på Thorvaldsens museum i Köpenhamn. Blev tvungen att googla bara därför. Här anar man det.
Jag tycker mycket om Thorvaldsens museum och allra mest tycker jag om de där svarta smårummen som är rutan, den utstansade delen, i en mur. Men han gör dem på något vis till icke-rum genom att låta dem vara släta och svartmålade.
I övrigt är där färgprakt, vill jag lova.
Jag tror f ö att det kommer tillbaks. Mättade färger, tidigt 1800-tal. Napoleon och Josephine. Mörkt grön, ultramarin och dova röda färger. Ockra som ljusast, men då är vi inne på glassortimentet igen, och det ska man helst lämna därhän.

Har inte varit utom dörren idag, vet inte om det var fint väder. Tror inte det.

Ni tycker att det är tråkigt med dagbok?
Vänta bara. Det kommer bli ännu tråkigare. I morgon lovar vi grått. Målar menar jag. Målar tunt och lovar grunt. Äh. Hej.

2 kommentarer:

Gabrielle Björnstrand sa...

Idag såg jag i ett skyltfönster en glansig - verkligen Oerhört Glansig - tygbit, Röd, som blanka röda körsbär, men djupare. Jag tänkte att jag för första gången i livet skulle köpa en så glänsande tygbit och hänga upp någonstans, på en vägg. Bara för o-smakens skull. Den transatlantiska festklädselns skull. Salsa verde, salsa vino, festivitas con carne. Blanka Fan.

Men icke. Här sitter jag i min fina gråbeiga ullkofta från Nautiska Kompaniet och skriver vid mitt avlutade skrivbord från 1800-talet.

Men jag har ett solgult tak i badrummet.
Måla lite rött och guld, du som har plats! Engelskt rött t.ex. - en favoritfärg.

Karin S sa...

Mmm, tror att det nog blir av, känns som om jag faktiskt aldrig haft någon färg att tala om kring mig.