onsdag 19 december 2012

19 december

Nu är det rum som var fyllt av flyttkartonger tomt på flyttkartonger, bara två komma fem kvar som ska bytas ut mot en gran en dag. Istället står i rummet ett bord, två billy med böcker sorterade i storleksordning (asdumt), ett matbord och en liten möbel som kommer från min farmor som innehåller glas och mer böcker. I taket hänger en sån där ikeakrona i aluminium för levande ljus och allt är kritvitt i övrigt. Så länge det nu varar.
I det andra rummet har då matbordet försvunnit men ett antal lådor av olika typ uppstått. I hallen ett deprimerande urberg av flyttkartonger med jättekonstigt innehåll. Hittade fyra små innanmäten till speldosor där t ex. De plingar låtar jag inte känner till. Måste kanske kolla upp det. Never seen them before.
Och jag har fått bort en jädra massa grejer. I morgon får jag bort lite till och sen skaffar vi gran, där tycker jag att verbet skaffa passar bra, och sen kanske vi skaffar stolar till matbordet. Och sen hund.

Annars influensa här. Sonen hade ju 39-40 i fyra dagar, nu är han bra men dottern har fått samma sak. Själv har jag liksom allt utom febern. Hosta, lite ont i huvudet och själva luftstrupen angripen på något vis.
Var hos doktorn och han sa att nu, efter 25 år verkar influensaviruset ha muterat. Redan nu i december, vilket är tidigt, ligger en massa människor utslagna. Många fler än vanligt. Och vad värre är, den här gången verkar det slå hårdare mot barn och ungdomar. Vi kan förbereda oss på en katastrof, sa han.

Det var nog allt. Jo, jag kommer läsa en bra bok, så småningom. Jag lovar. En världsberömd.
Hej.

3 kommentarer:

Gabrielle Björnstrand sa...

Ingen morgonstjärna här, kan bero på molnen förstås.
Gran bör skaffas till barn under sjutton - ja. Det brukade vara en pappagrej med X antal kankor som köpte den. Stolt fader med gran.

Själv har jag "skaffat" en gran, genom att utse en i lagom mankhöjd i Haga. Den är perfekt, viftade med graniga trekantade grenar fulla av snö. Den får stå kvar på sin plats och förblir min. Och bäst av allt; den behöver varken bäras eller slängas ut eller fylla gatorna.

Men i familj med barn ska man abolut flytta in the whole kit. Så de blir glada. Ja, det var dagens comsi comsa.
Be happy!

Karin S sa...

Morning Gabi,
Mmm, pappor ska väl skaffa granar om allt är som det ska. Undrar om jag inte får lov att göra det i år. Sen kan ju gamlingarna och barnen (i alla fall 9-åringen) klä den. Vad tonåringarna gör under tiden vet man inte. Ligger på en soffa bredvid med datorn på och kommenterar granen. Kan man tänka sig.
I och för sig tycker jag nog att alla som vill får ha gran, även om det är någon sorts slöseri. Med granar.

Funderar nu som bäst på var vi kan hitta en. Här finns ju mest hotell och metrolinjer.

Fin liten gran du verkar ha i alla fall. Hörs,

Gabrielle Björnstrand sa...

Klart alla som vill ska ha gran; man e vel liberal asså.
Här i Stockholm återvinns de dessutom, och ger energi. När symboliken är över ; )