onsdag 5 december 2012

5 december

Om man ska bo på hotell tycker jag åtminstone att det ska ha små figurklippta buskar på var sida om porten. Ju bättre, större och flottare hotell, desto fler och konstigare buskar, har jag lagt märke till. Funderar faktiskt på ett fotoprojekt här, lagom till jul. Men idag blev det inget foto (ingen mobil med när jag gick ut) på hotellet där mina släktingar ska bo nästa gång. Men små träd hade det, i stora krukor. Inga jullysen i, vilket jag nog anser vara positivt.
På det jättestora hotellet på boulevard Blanqui har de liksom spiralformade buskar längs hela fasaden, och på lyxhotellet Lutetia nere vid Bon Marché har de varannan buske rund och varannan fyrkantig om jag minns rätt.
Jag måste verkligen kolla upp det här. 

Annars fortsätter hyllprojekten. Allt blir hela tiden fel, för långa skruvar och hälften av konsolerna fel, och så går jag tillbaka och byter och så får jag gå tillbaka igen och byta. Och så håller det på. Jag hatar Bricorama. 
Bod lunch idag. 

Ja, det var nog ungefär det mest spännande som hände idag. Hej.

5 kommentarer:

Bodil Z sa...

Utan någon påvisbar anledning får de där hotellbuskarna mig att tänka på hur Tonio Kröger står och begrundar stenlejonen vid entrén till hotellet där han vid sitt återbesök i hemstaden Lübeck övernattade efter många års bortavaro.

Karin S sa...

Tror inte jag läst om Tonio Kröger... men det är väl Mann? I vilket fall som helst fattar jag nog känslan, det är något med de där buskarna som antagligen liknar de där lejonen.

Bodil Z sa...

Jo, Mann. Thomas. Och ja, det är nog något med känslan där.

Gabrielle Björnstrand sa...

Vilken känsla?
Tonios? Gegenseits allem?

Gabrielle Björnstrand sa...

Nu hittade jag det riktiga citatet från den underbara boken: "Warum bin ich doch so sonderlich und in Widerstreit mit allem?"