torsdag 13 december 2012

Om det finns en katt i universum

Blev klar med målningen idag. Maken petade i detaljer och menade att vi skulle plocka ned fönstren ett och ett och ställa dem i badkaret och duscha av dem, för att sedan behandla dem så att karmarna blev vitare.
Till våren, sa jag diplomatiskt.

Nu ska jag städa bort alla målargrejor, är väldigt sugen på att ställa dem på balkongen, men färg kanske inte tål minusgrader. Och spatlar(?) kanske rostar och det ena med det andra. Får väl ha prylarna i någon garderob. För det här är lång ifrån klart. Hela lägenheten var ju beige i olika beiga toner. Gulbeige väggar och rosabeige dörrar, typ. Och så lite beigebeige på det.
Nu har vi grått i ett rum och vitt i ett. Men resten är beige.

Annars ett barn hemma och sjukt idag. Ganska mysigt, det innebar att jag gick ned och köpte färdiga pommes på snabbmatshaket på hörnet, eftersom det var det enda han ville ha och han hade knappt ätit något alls på två dagar. 40°s feber i två dagar sätter sina spår.
Jag köpte vaniljglass också. Och igår fem barntidningar.
Jag har det som politik när barnen är sjuka, jag är jättesnäll. Med de stora har det funkat, de kan fortfarande prata om hur snäll jag var när de var hemma och sjuka. De fick titta på teve, jag berättade om när de var små och när jag var liten. Hur snäll som helst.
Jag fortsätter med det, och idén är inte tagen ur luften - den kommer från min mamma.
Dessutom gillar jag med pommes.

Igår t ex pratade vi om hur jobbigt det var när de skulle lära sig sluta ha blöja. De hade glömt det. Inte jag. Men vad skönt det är att det faktiskt fungerade till slut!

Hej.

(Om någon undrar över rubriken så kan jag säga att det gör jag med. Skrev den i morse, kom av mig, och kan för mitt liv inte komma på hur jag tänkte. Men jag gillar den på något vis.)4 kommentarer:

Lo sa...

Beige motsvarar min bild av franska lägenheter.
Och behandla fönsterbågar - är det plast? Också franskt för mig...

Karin S sa...

Jo, jag håller med, fast nja. Mycket vitt här med de senaste årtiondena, men nu håller det på att gå över. Puh. Och en annan sak som är typisk för mig: mörkgra heltäckningsmatt IHOP med ljusbeiga väggar.
Hu.

Fönsterbågarna är av plast, också typiskt för franska utbytta fönster på miljonprogrammet. MEN. De kan verkligen göra fina fönster av trä i det här landet. Också. Då använder de ek. Hur som helst, det blir ingen dusch av fönstren. Dessutom blir ju rimligen karmarna kvar i väggen?

Andreas Birath sa...

Du kanske tänkte på Dr. Snuggles? Sjuka barn, och tidningar och allt? (Jag blir glad när jag läser om hur snäll du är. Fast jag tänker att du är så snäll mest hela tiden.)

http://m.youtube.com/#/watch?v=cLaTYjgaR_E&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DcLaTYjgaR_E&gl=SE

Karin S sa...

Inte ett dugg, Snuggles missade jag, kanske var jag för gammal.
Men det är faktiskt en bra taktik. Man kan ju inte vara lika snäll hela tiden, säga att de får äta så mycket godis de vill och sånt, men när de är sjuka så vill de inte ha godis. Hehe. Och orkar inte titta på teve och så vidare. Och de kommer alltså ihåg det snälla sen.

Fast i och för sig är jag nog lite snäll på riktigt också och berättar saker och pratar med dem, spelar kort om de orkar...
Men inte lika snäll jämt.