måndag 6 juni 2011

Gud i P1

är antagligen en av de svenskaste företeelserna som finns.

Har lyssnat på radio igen, och tänkte bara referera lite vad jag hörde.

Igår var det en snubbe som hade åkt till Eritrea. Det var helt osannolikt som reportage. Han kom dit, förklarade för oss att det var väldigt väldigt farligt, ringde sin chef och pratade med honom, (Ja, tjena, Tosse, Tjena Mangan!) spelade in då han inte fick köpa en kontantmobil (Ojojoj, mystiskt), intervjuade en ilsken officer och slutligen blev han intagen till förhör som han till hälften lyckades spela in med mobilen. På förhörarna blev han till slut arg och förklarade: You are what we in Sweden call klåpare.
Så nu vet vi alla hur det är i Eritrea.


Sen var det synd om barnen till dem som sitter i fängelse, särskilt nu som fängelserna är helt rymningssäkra.

Och så diskuterade ett gäng publicister om den personliga integriteten kränks i svenska medier. Nja, jo, lite kanske. Borde folk kunna få upprättelse? Näe... det behövs ju inte. Det är bra som det är.
Hepp.

Grejer jag stött på flera gånger, som rimligen då är supersvenska: Kallocain, Naturmorgon, nån sorts mulleskola fast inom skolans ramar, fler fångar som inte kan rymma. Och som det är synd om.

En radioteater om någon fet skallig och ful engelsk eller amerikansk forskare inom nåt naturvetenskapligt som gör bort sig hela tiden eftersom han är totalt patriarkal. Det fattar man ju går hem. Karlns klantighet och dryghet, det naturvetenskapliga samt det engelska. Oh ja. Nästan svenskt, skulle jag säga.

Frågan: Men varför är det bara män som gör det här?

En ung(?) kvinnlig filosof i filosofiska rummet som hela tiden utropade kitt! Kitt, jag har hittat ett nytt filosofiskt rum! Kitt jag har hittat ett nytt filosofiskt språk!

Bäst tycker jag fortfarande är väder och sjörapport. Utom när de läses av någon som inte kan uttala r, och som säger j istället. Fjotånn gjadej.
Då blir jag galen.

Faktum är att P1 står för precis allt som det officiella Sverige står för. Och kanske är det så det ska vara. Hej.

9 kommentarer:

Karin S sa...

Jo, jag hörde en poet som på gotländska tyckte att vi skulle fira allemansrätten istället för den svenska flaggan idag.
Det tål ju att tänkas på.

Lennart Erling sa...

Karin,
jag tror att du är alltför... kolerisk.
Läs Montaigne. Sträva efter lite ataraxia...
Hälsar jag från den svenska sommarhagen.

Bengt O. sa...

Hörde på väderleksrapport i teve och var övertygad om att det skulle bli regn i "de bästa delarna av Götaland." Vilka dessa delar är sade dock inte meterologen

Lennart Erling sa...

Bengt O,
efter trettio graders värme i eftermiddags väntar vi i mellersta Halland på regn. Men det ser ljust ut... eller tvärtom? Så meteorologen hade fel.

Karin S sa...

Lennart,
Det var väl ett ovanligt dumt råd!!!
Jag kan ändra på vad jag gör, men inte vad jag är!!! Så råd mig då hellre att sluta lyssna på P1!!!

Äh, skämt åsido, jag var inte särskilt arg, jag refererade. I all anspråkslöshet liksom. Och i övrigt går jag runt här och gnolar.


Bengt O,
Ja, det förvånar mig inte ett dugg. Halvkvädna visor. Som vanligt.

Anna Brodow Inzaina sa...

Jag uppfattade inte alls Karin som kolerisk utan snarast komisk - åtminstone skrattade jag av igenkänning åt Gud i P1.

Malou sa...

Hej Karin,
jag vill gärna rekommendera dig ett radioprogram som heter "P4 extra" med Lotta Bromé. 13.05-15.00
Värt att lyssna på. Eller?

Bengt O. sa...

Litet sent omsider: Jag har nu i flera dagar hört och sett en tevereklam som berättar om hur bra "trekansa" är. Trekansa erbjuder väldigt mycket.

Eftersom jag inte orkade titta till slut tog det ett par dagar innan jag förstod att reklamen var från Trygg-Hansa (dom med livbojarna).

Karin S sa...

:)