fredag 17 december 2010

Breiz exteriör - Mina kvarter

Jag fortsätter traska genom kvarteren. Det här är en gammaldags butik som säljer mest kläder. De har norska lusekoftor och skotska rutor, allt möjligt av ylle och så har de de traditionella franska fiskar- och sjömanskläderna. Randiga bomullströjor och ylledito med knappar på axeln. De säljer, som synes, även begagnade cyklar.

Interört är det rätt fullt. Det fanns en liknande affär på Folkungagatan då jag var barn. Där kunde man köpa murarskjortor och undertröjor och kalsonger, såna där rundtåade skor som vänsteranhängare hade då, svensktillverkade, tror jag. Med mera får man väl säga.

Och här är innehavaran som röker cigarill och pratar. Han frågade mig vad jag bröt på för språk. Svenska, sa jag. Aha, sa han. Och sen ursäktande: Vi jobbar inte med Sverige. Textilt är det inte en referens, som han uttryckte saken. Det kunde jag ju hålla med om. Ett tag hade vi en sorts filttofflor på gång, sa han sen, men det föll på att vi inte kände oss säkra på kvaliteten.

Det ante mig.

Butiker av det här slaget håller förstås på att försvinna även här, men än finns några kvar. Jag kommer att leda er vidare en annan dag. Hej så länge.

6 kommentarer:

Anna Brodow Inzaina sa...

Åh, vad jag blir sugen på att åka till Paris och gå i dina kvarter. Just en sådan tröja vill jag ha, en fransk fiskartröja med knappar på axeln.

Karin S sa...

Anna,
Det vore kul om du kom hit! Fast de där tröjorna borde man kunna hitta även i Sverige, eller på nätet. St James heter märket.

Den här soptunnan har fler läsare än din blogg sa...

Har blivit av med mina baskrar (heter det så i pluralis?). Säljer han baskrar?

Om inte, kan du inte visa mig och oss din lokala baskeraffär?

Längtar emellanåt mycket till Paris o Frankrike ö.h.t.

Me det är ju jag.
/Sopis

Karin S sa...

Sopis,
Ja, det skulle jag väl tro. På alla varuhus finns baskrar, men det är på damavdelningen och det kanske inte är samma modell? Min farfar hade en brun basker (herr) som likom var mindre yvig än dagens dambaskrar.

Vill du att jag vid tillfälle, och om jag kommer ihåg, går dit och köper en basker åt dig?
Det blir kanske inte världens billigaste basker, men det blir nog en klassisk modell.

Den här soptunnan har fler läsare än din blogg sa...

Mina bruna basker har stulits av någon av de pensionärer jag hjälpt med allehanda lägenhetsbestyr. Det var en klassisk Gunnar Ekelöf-basker, brun som sig bör (och emellanåt foliefodrad).

Har dock kvar min attackbasker i svart filt.

Men det är kinkigt med storlekarna. Och dambaskrar är som ramlösa cyklar, passar en del, men inte mig. Låt mig fundera!

Men gärna fotografier!

Karin S sa...

Ok, ska se vad jag kan åstadkomma.