tisdag 8 mars 2011

En ny blogg!

har upptäckts av undertecknad: JCB-bloggen!
Pingar särskilt Bengt, Bodil och Thomas, så här på rak arm.

Nu petar jag in den i länklistan.

10 kommentarer:

JCB sa...

Danke. Dock är det ingen riktig blogg, åtminstone inte hittills. Utan mer ett arkiv där jag framförallt kommer att lägga in gamla texter. Till helgen far jag på en längre semester och då ska jag fundera på om mer dagsaktuella inlägg är något för mig eller inte. Återkommer om detta. Och då ska det länkas hit också, i eldskrift.

Thomas Nydahl sa...

Tack Karin, den läser jag redan, men är särskilt tacksam för din tanke!

Och till JCB vill jag säga att dagens inlägg gör mig lyrisk -en synnerligen elegant text om översättandents slingervägar.

Karin S sa...

JCB,
Du gör som du vill, jag är glad för det som redan är.

Håller med Thomas, det var en fin text om potatisodling och hampa, om historien och trovärdigheten på något vis.

Thomas,
Varsågod. Om man nu kan säga det.

Bodil Z sa...

Hej Karin,
tack för vlinken! Jag har snuddat vid JCB-bloggen alldeles nyligen, men just nu är jag så lost in translation och annat (inte klåda längre dock), så jag har inte hunnit läsa in mig i den ännu, men nu är jag påmind.

Bengt O. sa...

Tack för tipset. Har inte sett denna blogg tidigare men läser däremot med stort nöje Jens Christian Brandts olika artiklar, nyligen mest på Newsmill tror jag. Hans ställning som tysk journalist boende i Sverige gör att hans perspektiv ofta täcker sig med de jag -och kanske flera av er andra- som långvarig expat också har. En artikel som jag särskilt njöt av länkar jag till här: den är rolig fast naturligtvis också bitter.

Kulturelitens fördomar om Tyskland.

Bodil Z sa...

Bengt,
tack för länken! Jag läste båda artiklarna nu. Efter den första kunde jag helt enkelt inte låta bli den andra (om Mario Vargas Llosa och Herta Müller). Jag måste nog följa den här bloggen. (Jens Christian, jag ska bland annat leta efter saker som talar om Europas östliga mitt. Jag tänker mig att det finns en rad sådana.)

Bodil Z sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Malou sa...

Det är en intressant och spännande blogg du har hittat. Tack för tipset, Karin!

Karin S sa...

Varsågod, Malou!

Gabrielle Björnstrand sa...

Jag har nu också läst...särskilt artikeln om Berlin var kul att läsa, för oss som aldrig hann dit medan tiden var varm och rummen billiga.

Men JCB hör helt klart till eleganta, intelligenta skribenterna. Wit, som man säger, även om en tysk (som jag länge trodde var dansk).