onsdag 30 mars 2011

Vårdeffskor

inköpta. I alpstil. Affären är lika knökfull med grejer som den där som säljer marina saker, Breiz. Men här är det österrikisk stil som gäller. 
Jag hade en gång i tiden en sån där grön kavaj med små hornbitar på slagen, jättesnygg. Mina kompisar kallade det för en Anschluss-kavaj, men det hindrade mig inte från att gilla den. Inköpt till kilopris på second i Berlin.

Nu till saken. Nedan följer några bilder (som vanligt bra dåliga bilder) från dagens deff. Jag koncenterade mig på djur. Och det här är en sorts quiss, för jag säger inte var jag tog bilderna, och inte vilka djuren är. Quisset består i att gissa eller veta. Ibland lätt ibland omöjligt, skulle jag tro. Hej.

Jo, en grej till. Sven-Bertil. Jag hade lite glömt honom, men han låter sig inte avspisas. Hans råd är just Bra Skor och ett Glatt Humör. Samt att man gör grejer spontant.

6 kommentarer:

Lennart Erling sa...

Vilka djur: bin.

Karin S sa...

Rätt.

JCB sa...

Jackorna med bitar av horn är stiliga. På österrikiska och bayerska har de ett namn: Janker.

Här finns både eleganta och extremt smaklösa varianter:
http://www.neckermann.de/herrenmode/trachtenmode/janker/

JCB sa...

Schnyft, länken klipptes sönder:

www.neckermann.de/herrenmode/
trachtenmode/janker/

Karin S sa...

Mycket intressant, särskilt att man kan ha knickers UTAN strumpor till?!
Annars är jag fortfarande väldigt intresserad av den här typen av plagg. De som var REDUZIERT var dock mindre snygga, generellt. Och lite konstigt med vanlig kostymbralla (och skor) till. Jag tror man ska ha bara svart (jeans och slät tröja) under och en vanlig grön-kaki-beige kavaj, det räcker liksom.
Men givetvis med hornbitar. Får bli höstdeff av det.

JCB sa...

Det är som i riktiga livet. Utan orsak är inget REDUZIERT.