söndag 6 mars 2011

Vårvindar

Här är en sorts annons för En underbar roman som alltså kommer ut den 9 maj. Man kan bevaka den. Det tycker jag känns lite spännande, typ. Jaa, tänker man då, nu kanske den hittar på nåt - oväntat.

Annars kom jag av mig med sången. Här är kallt men idag var vi ute på landet (typ) och gick längs ett litet sportflygfält. Det kom små flygplan som lät som barn som leker bil, och landade.
Det fanns också ett halvt flygplan, eller bara nosen av ett sånt där stort plan, det såg ut som när man skär en falukorv i för stora bitar, där det borde varit en öppning/trasigt satt en upptejpad bit plast. Svårt att riktigt greppa - som bild.

Det fanns en terrass där man kunde dricka kaffe, en terrass som vi förresten hade ritat. Eller vi och vi. Min man. Kanske är det inte så dumt ändå, att rita terrasser. Det fanns träd och lera och små vattendrag under höga träd, en bit bort.

I den där familjen som är våra vänner är barnen nu stora och alla spelar de piano, det var helt otroligt att höra folk spela piano hela tiden. Spontant liksom. Och bra.

Det fanns cyklar och en var så modern så att den bara hade en halv framgaffel, jag borde ha tagit kort på den, men det gjorde jag inte. Däremot fanns det fina små speglar och i en av dem tog jag ett självporträtt. Men motljuset var för starkt.

Det var verkligen en dag i stark motljus.

5 kommentarer:

JCB sa...

Haha. Det här med "bevaka" är intressant. Nuförtiden har många banker också den här funktionen; på e-kontot kan man "bevaka" fonder och dylikt som de vill att man ska köpa. Snart gör DN:s söndagsbilaga en entusiastisk analys av fenomenet: "Bevakningar har blivit ett sätt att leva".

Hursomhelst är det bra för en roman att utkomma den 9 maj:

http://sv.wikipedia.org/wiki/9_maj

Lennart Erling sa...

Karin,
kan man bevaka (beveka?) sig till ett signerat exemplar? Hos förlaget? Det kanske rentav blir ett releaseparty?

Karin S sa...

JCB och Lennart,

Glömde era kommentarer. Tack för dem.

Partyn vågar jag inte utlova men nog borde det gå att ordna - något, tycker jag.

Nu ska jag kolla wiki-länken.

JCB sa...

Budskapet med wikilänken var astrologiskt entydigt: en dag för stora erövringar.
Columbus avseglar och en herre med det passande namnet Byrd blir först med att segla över Nordpolen.

Och så Nazitysklands kapitulation, förstås.
Vi västeuropéer vill ju gärna tro att den ägde rum den 8 maj. Men njet - i Moskva var klockan redan över midnatt och därför är det den 9 maj som firas runt om i gamla Sovjetunionen.

Bengt O. sa...

Det här hör absolut inte hit och är förmodligen en aning absurt men när jag läser JCB:s kommentar om klockan i Sovjet kommer jag obönhörligen att tänka på Runebergs "Sandels" översatt till transpiranto (Ryssarna hade brutit en överenskommelse om vapenvila till kl 13):

Nos klocka was dussin, tack-tick
but un was le ur sovjetique


Ja, nu ger jag mig.