onsdag 24 september 2008

Blott Sverige...

Svensk självutnämnd kulturelit har (inklusive den obligatoriska passagen om att "det är bättre i England"). Hur jag ser på den kan man läsa här.
Som om nu någon brydde sig, men jag gör det! Jag tycker att det är skrämmande att de här människorna uttrycker sig otroligt illa!

2 kommentarer:

Thomas Nydahl sa...

Karin
när de kommer dragandes med Tony Blair-klichéer, som ""Kulturen har en intellektuell kraft likaväl som en ekonomisk. Ett land som fäster avseende vid kulturen blir inte bara bättre, det blir i det begynnande 2000-talet ett mer framgångsrikt land." får man väl gissa att han antingen syftar på islamisternas järngrepp över storstädernas förorter, knivmordens dramatiska ökning eller kanske rentav deltagandet i hopplöshetens Irak. "Ett mer framgångsrikt land" kan man väl knappast säga att GB blivit, inte ens på kulturens område. Om man, som uppropsundertecknarna tycks göra, att det förhåller sig så är man dåligt underrättad. Ta bara Royal Ballet som exempel. Jag råkade följa deras verksamhet eftersom den är placerad i Birmingham. Min guddotter som nu går sista året på sin dansutbildning skulle gå där, men avråds nu av sina lärare för att kvaliteten sjunkit dramatisk på både lärarna och skolan som institution. De råds nu att söka till Julliard i New York istället.
Ville mest bara säga att det framstår som ännu tommare fraser när man hänvisar till Tony Blair, modern brittisk politiks största fiasko.

Karin S sa...

Ja, Thomas, det här var en av de sämsta texter jag läst någonsin, tror jag. Men i mina ögon rätt kul att de tom prickade in "Det är bättre i England"-klyschan.
Då har man full pott!
Fö var det väl nästan det enda begripliga i texten...