tisdag 16 september 2008

Nyheter om Sverige och England

– Sverige är stort. Det är vanligt i Europa att en pjäs spelas samtidigt på flera ställen, i London spelas till exempel tre olika uppsättningar av Hamlet.

säger teaterchef Benny Fredriksson i SvD apropå att två teatrar sätter upp samma nyskrivna pjäs av Hassan Kemiri. Samtidigt.
Så det är alltså inget problem, eftersom Sverige är stort helt plötsligt, lika stort som England för första gången på evigheter. Och självklart är ju jämförelsen med Hamlet helt adekvat. Som alltid då man jämför med England.
Det är väl egentligen bara en sak Fredriksson glömde: Sverige är ju fantastiskt också. Som bekant.

4 kommentarer:

Thomas Nydahl sa...

Jag ska bara påpeka att man nu infört sharia-domstolar i ett antal stora brittiska städer. Den nyheten passar verkligen under din etikett. Det finns länk till Times i min blogg idag. Sensationell nyhet som ingen svensk tidning sagt ett ord om, så vitt jag kunnat se.

Karin S sa...

Hallå Thomas,
tänkte just länka till din text om detta! Det kommer!

Anonym sa...

Det är ingen nyhet här givetvis men sedan The Archbishop of Canterbury Dr. Rowan Williams's kontroversiella uttalanden om Sharia law i ett fördrag han höll i The Royal Courts of Justice i februari 2008, blev allt fler varse om lagen.

http://www.archbishopofcanterbury.
org/1581

Lillan

Karin S sa...

Tack, Lillan.