tisdag 23 september 2008

Ur askan i elden

eller Blott Sverige nyutnämnda kulturredaktörer har.
Den internationella läsekretsen kan säkert bekräfta, det här är en fördom i stil med dem om England.
Frukost i det gröna, någon?
Själv kan jag i alla fall bara säga att jag gör en helvetes massa matsäckar, dock färre vintertid, även om det förekommer.
Och vad fan har privatlivet på kultursidorna eller vad det nu ska föreställa att göra? Han har skrivit en halvdassig bloggtext, inte värdig att knacka bloggelitens html.koder.
Skulle jag säga.
Vadå stenkastning.

5 kommentarer:

Björn sa...

Jag tror att han skrev mest för att visa "kolla vad duktig jag är som gör saker för mina barn ...", och visst: jag tyckte poängen var väldigt billig - som om det enbart är i Sverige man går ut i naturen ...

Karin S sa...

Björn,
Jag har otroligt svårt för alla dessa krönikörer och deras plikttrogna redonvisningar av dagishämtningar och matsäckar. Vem bryr sig?
Men han visar onekligen sin nivå. Var det inte gräva ned ribban vi pratade om, eller det kanske bara var jag...

Bengt O. sa...

I ett bokhandelsfönster hittade jag idag den här aforismen av Karl Kraus: "Es genügt nicht keine Gedanken zu haben. Man muß auch unfähig sein sie auszudrücken." Litet svårt att översätta så att det blir lika elegant som originalet men ungefär: "Det räcker inte att inte ha någon tankeförmåga. Man måste också vara oförmögen att uttrycka sig."

Jag tänkte använda den på min egen site men det lär väl ta sin tid och jag tyckte det passade så utomordentligt på flera av de artiklar du länkat till nyligen.

Karin S sa...

Bengt O,
Tackar tackar, ja, här gör man bottennapp efter bottennapp. Det enda jag finner en aning glädjande hör egentligen inte hit: jag håller kanske på att lära mig tyska! Med barnen! Håll tummarna.
Annars kommer strax fler deprimerande länkar. Eder ödmjuka,

Thomas Nydahl sa...

Bengt, vilka underbara Kraus-rader! Man slickar i sig.