söndag 28 september 2008

Robotar

Eftersom 90% av den här bloggens besökare kommer hit på bildgooglingar på Jaws (Hajen) tänkte jag i sann kultursideanda lätta upp med lite populärkultur. (Och lägga in annonser. Senare.) Jag skojar inte, folk sitter i kommuner och på skolor och googlar på Hajen så att det bara osar om det.
Hur som helst.
Wall-E var rätt kul. Jag orkar inte berätta handlingen, eller i korthet var det en klassisk Disney/Pixar, lite spännande, lite läskig och så en kärlekshistoria. Gammalt som en gammal opera. Det enda som var lite förvånande var möjligen en viss samhällskritik - vi kommer bli/är feta onyttiga drönare om vi fortsätter leva som vi gör. Kängan riktades väl framför allt mot den amerikanska livsstilen, då. Om man jämför med t ex Ratatuoille härom året, där den europeiska/franska snarare hyllades. Och som var betydligt roligare.
Rekommenderas med barn från fem års ålder, upp till vuxen.
Jag sätter inga betyg, jag har så ont i benen.

Annars var andra halvan av familjen och såg Mamma Mia. Ska intervjua den och skriva ytterligare ett publikfriande inlägg.

Hej på er!

2 kommentarer:

Helena von Hofsten sa...

Ungarna, jag menar ungdomarna, var och såg den ikväll. De nästan grät på slutet, sa dom. Hade jag varit med hade jag garanterat fumlat med näsduken, om nu slutet var så där vackert sorgligt som de sa att det var. Jag är hopplös.

Karin S sa...

Jo, det var lite sorgligt ett tag i slutet, men det ordnade sig, och konstigt vore det väl annars?
Jag tyckte nog att den var sevärd, jag satt inte och kollade på klockan och undrade när det skulle ta slut.

Den var sådär amerikanskt positiv som faktiskt kan ha ett värde. Vi KAN styra våra liv och öden om vi bara jobbar på och är duktiga, typ.