söndag 17 maj 2009

Melodifestivalen

Det här är en blogg. På bloggar skriver man om melodifestivalen. Norge vann!
Jaså, visste ni det redan?
Jag tyckte Norge var bäst.
Och så blir jag själv lite störd av hur otroligt dålig jag är på att pricka in alla de här länderna som är med nu på kartan. Jag har inte lärt mig dem i skolan!
När mamma läste geografi i skolan som tioåring då andra världskriget tog slut var inte de nya gränserna klara så de fick lära sig de gamla istället.
Ungefär så är det ju nu med.
Man borde naturligtvis ta tag i det där, ladda ned någon blindkarta och lära sig länderna och deras huvudstäder.

Men tillbaka till festivalen. Patricia Kass var helkass. Det är hon alltid. Sveriges bidrag var lite konstigt, tycker jag. Jag gillade England och Malta också.
Jag gillar de här bidragen som är som när jag var liten. En tant i lång klänning med paljetter kring urringningen står stilla och sjunger.

Saknade även benelux, bara Holland var med. Och Monaco brukade ju vara med också. Men det är klart, man kan inte ha hur många låtar som helst med.
Hur går det där till egentligen, kommer Sverige med nästa år? Det kan man fråga sig.

Här i Frankrike är inte det här en stor grej. Man tar en artist bara, en som man tror är bra. Det visar de sig ju oftast inte vara, men så gör man i alla fall. Och man pratar inte om det i förväg och inte mycket i efterhand. Det är faktiskt en grej som har sina rätta proportioner.

Men nu ska jag inte uppehålla er längre. Hej.

Inga kommentarer: