fredag 8 maj 2009

Ny blogg

Ny länk, till Maja Lundgrens blogg. Här skriver hon om Gömda så att man för en gångs skull begriper det hela. En sammanfattning med mediakritiskt perspektiv kanske man kan kalla det. Eller som de här mediagubbarna själva skulle uttrycka det: Maja Lundgren visar att hon är en av de vassaste knivarna i lådan.

Själv katalogiserar jag böcker. Hej

4 kommentarer:

Jorun sa...

Tack för länken!

Lennart Erling sa...

Maja Lundgrens blogg var intressant. Sen är jag lite nyfiken på ditt katalogiserande. Hur gör du? Använder du något register- eller databasprogram? Hur detaljerat? Och - hur i all världen hinner du med??
Jag hade en gång ambitionen, innan bokhyllorna började klä alltför många väggar. Man får stå ut med något dubblettköp då och då...

Karin S sa...

Jorun,
Varsågod!

Lennart,
Jag använder mig av Library Thing, det innebär att jag har min katalog på deras server, antar jag, och att jag använder mig av deras sökvägar. Man söker både i handeln och i diverse bibliotek. Hittills har jag hittat så gott som allt.

Det jag gör är att jag tar några böcker åt gången och pillar in isbn-koden, sen när de dyker upp klickar jag in dem i mitt system, jag har börjat sätta enkla "taggar", men jag kan inte bibliotekstaggarna hc och allt vad de heter, hade jag kunnat dem hade jag nog använt dem.

Hinner gör jag väl egentligen inte men just nu har jag en lucka i arkitketuren, får se hur länge den varar, och man kan ju göra det här när andan faller på, liksom.
Dessutom blir man väldigt biten, det är roligt, och det är nog ganska bra för biblioteket på något vis. Jag inser att vi borde skaffa fler bokhyllor och att det är en hel del jobb där. DET hinner jag däremot inte, just nu.

Men jag rekommenderar verkligen ett besök på sajten, librarything. com, det är att gå in i en annan värld, liksom.

Jo, bara en gång till, jag tycker att det hela hänger ihop med mitt folkhemsprojekt. Jag undrar ju vad det var jag läste, vilka böcker som gjorde att jag tänker som jag gör nu, och det får jag ett statistiskt svar på nu. Gillar man statistik så är det här bra.
Men jag är förstås inte klar än, har lagt in ca 400 böcker, mest facklitteratur, i alla fall mer än hälften tror jag.
Den spelar också roll för den där personen man blev, inser jag.

Helena von Hofsten sa...

Ja, jag hittade till Lundgren för ett tag sen också - hon skriver intressant, och ja; "en av de vassaste knivarna i lådan".