onsdag 18 november 2009

Linje 2

Hur som helst vill jag att ni alla trogna läsare av bloggen ska veta att jag inte har för avsikt att avveckla er!
Bloggen tycker jag, sammanfattningsvis (och nu håller jag liksom på och sammanfattar) har gett mer än den tagit. Om jag nu startar en "egen låda" (ska uttalas på stockholmska, med eee) och ritar hus så hoppas jag att ni blir kvar.
Jag tänkte först att lådan skulle heta ArchiEco, men det var upptaget. Nu tänker jag ArchiSuédoise, vilket betyder något i stil med Supersvensk(a), men Archi är också slang för arkitekt.
Jag tänker bli väldigt svensk här, nämligen. Propagera för trä och ekologiska lösningar, typ, för det är vad man förväntar sig av mig. Och värre kunde det ju vara?

Twitter har jag varit utan i tre dagar nu och inte saknat för fem öre, så det är mycket möjligt att det ryker.
Det mesta försvinner nog, men som sagt, inte bloggen!

Dessutom står ett källarförråd i Stockholmsregionen och väntar på 200 böcker, det bör bli ca 4 meter, det vill säga en Billy?

Om jag får inredningsjobb tänker jag företrädesvis föreslå IKEA. Och så danska braskaminer, asbra grejer. Mulltoa om det går och självklart bastu! Mulltoa känner de inte till så bra än, men jag lovar, det kommer! IKEA däremot, ojojoj, det finns inget svenskare. Sverige är liksom inte svenskt om man jämför med IKEA.
IKEA är svaret, skulle jag säga, på alla dessa frågor som svenskar ställer sig om sin identitet. Kolla katalogen och håll klaffen.

8 kommentarer:

Fransyskan H sa...

Hehe. Det - och laxen, glöm för guds skull inte laxen (apropâ sverige och svensk identitet...). Men den kan du spara till alla kommande invigningspartaj!
Du har helt rätt: ekologiskt, nedbrytbart, trä... (Och detta med trähus kommer starkt om man fâr tro diverse artiklar och reportage, samt det nordiska, l'épuré, i samtlig "modern" arkitektur). Spännande!

Helena von Hofsten sa...

Så, den långa svansen av dina böcker kommer nu att vara inlåst i ett källarförråd, sovandes i en Billybokhylla?

Karin S sa...

Fransyskan H,
Jo, men jag kan inte rita hus med lax. Hur gärna jag än vill så blir det väldigt svårt.
Annars håller jag med dig! OM jag skulle starta en Archiblogsuédois så tror jag att jag skulle ha ett recept på gravlax + sås som profiltext, eller vad det heter.

Helena,
vilka svåra frågor du ställer!
Ja, inledningsvis så ser det så ut. Men då har jag ännu inte baxat in kartongerna när jag säger det. Och sen hoppas jag faktiskt starta en liten skumraskaffär här, en källarverksamhet, en underjordisk rörelse.
SEN beror det nog på vad jag gör. Om jag fortsätter skriva kanske svansen finns kvar, i såna fall kan man vifta på den. Om jag slutar så blir det hela en Pelle.

Kanske puckat men jag är mest glad för att detta rör på sig. Att jag rör på mig. Eller om den nu är svansen.

Svansen är en stump,
Katta kallas svansens klump

(Pyttans A B och C-D lära) ur minnet

Helena von Hofsten sa...

Din nya energi för arkitektkallet - och det kommer förstås att bli hur bra som helst - kommer göra dig än mer skrivande. Var så säker. Energi föder energi. Och svansen går väl som sagt att vifta på när tid kommer. Svanslös blir du aldrig.

Karin S sa...

Helena,
Det var snällt sagt! Tack!

Gunnar sa...

Hej Karin!

Hur är det med "Skandinavisk design" hos er? Finns det många inredningsbutiker specialiserade på det? Skulle det kunna vara ngt att satsa på? I skumraskaffären?

Har en god vän i Brooklyn som är polare med ett par som har startat ett framgångsrikt koncept:

http://www.scandinaviangrace.com/

http://www.skimbacohome.com/2009/07/store-spotlight-scandinavian-grace/

Men det är såklart "over there"... Och det är ju inte riktigt samma sak som att arbeta som arkitekt.

Bara lite spånerier...

Annars kan jag bara säga att jag alltid blir så glad av modiga människor! Modiga i betydelsen att inte vara rädd för att ompröva, förändra, testa. Inspirerande!

Karin S sa...

Gunnar,
Vet att det fanns ett par ställen men vet inte om de finns kvar.
Fast om jag ska tro något så tror jag det.

Annars så har jag faktiskt hållit på med arkitektur en del av och till här, så det är inte total u-sväng precis. Det är väl mer att jag ska försöka få lite bättre ordning på den biten nu.

Gunnar sa...

Karin, kanske var lite gå-påig, inser jag... Sorry! Menade inget illa, lite taktlös bara.

Ska bli spännande att följa dina arkitektoniska gärningar!