måndag 30 november 2009

Panel

På lördag ska jag sitta i en panel. I Göteborg dessutom, känns lite konstigt. Detta i ett sammanhang om figurativ berättande konst. Igen.
Florence Academy of Art som är en konstskola i Mölndal ordnar utställning med norska och svenska konstnärer och panelen är väl egentligen ett seminarium:

Detta seminarium kommer behandla ämnen som problematiken kring en relativistiskt kultursyn, traditionens roll i samtidskonsten samt skönhet ur en moralisk och estetisk synvinkel.

Står det på sidan jag länkar till. Det är Jenny Maria (som också ska vara med (+flera andra)) som kallar det hela för panel.
Och då tänker jag på höns.
Förlåt, förlåt.
Men kul ska det bli! Om någon läsare är intresserad står det längst ned hur man gör för att komma dit/med.

14 kommentarer:

Fransyskan H sa...

Ah vad roligt! Och ah vad synd att inte kunna dyka upp i sin hemstad en sâdan trevlig lördag - tillfälle att se tvâ av favoritbloggarna live! Dessutom panelandes runt ett sâdan intressant ämne.
Lycka till!
vänliga hälsningar,
ett fan

Lennart Erling sa...

Det låter intressant! Jag skulle gärna lyssna till dina ord i dessa "höga" ämnen, men jag har ingen möjlighet att åka upp till Göteborg på lördag. Kommer det att läggas ut dokumentation någonstans, på nätet menar jag? Lycka till! i alla fall.

Karin S sa...

Fransyskan,
Det var rart sagt.

Lennart,
Ja, jag tror det, det hela ska visst "filmas", jag länkar om jag får nys om något!

Jacob C sa...

Du skall bestämt tala endast cirka femhundra meter från där jag bor. Om jag hinner tittar jag nog förbi, dock osäkert.

Karin S sa...

Jacob,
Kul ifall det går.

Helena von Hofsten sa...

Glöm nu inte att köpa en påse renlav med dig hem. Och en ask Liljeholmens julgransljus.

Lycka till på seminariet!

Karin S sa...

Helena,
Det skulle jag faktiskt kunna göra. I alla fall MOSSAN. Ljus har jag, antikljus, julgrans samt boxar från Ikea, så där bör vi klara oss.
Men mossa... och varför inte SMÅ FLUGSVAMPAR? Jättebra idé!
Tack!

Thomas Nydahl sa...

Hej Karin
så roligt att du gör ett nedslag i gamla fosterlandet - kan bara önska dig lycka till. I detta sammanhang lär det väl gå bra, akta dig bara för alla bruna som kommer och går i det svenska kulturlivet. Det kan plötsligt bli både strömt och grumligt.

Karin S sa...

Thomas,
Jag ska försöka styra rätt genom blindskären!

Jacob C sa...

Jag besökte i alla fall konstutställningen idag på Vasa konsthall!

Jenny Maria sa...

I närheten av Lund kallar vi det panel om vi träffas och fikar. ;

Ser fram emot att ses.

Karin S sa...

Det gör jag med!

Andreas Birath sa...

Är det jag som är orsak till denna begreppsförvirring? Här kommer två meningar jag komponerat helt själv, som kanske visar hur jag definierar respektive begrepp.
Jag är förväntansfull inför seminariet på lördag. Först ska det bli oerhört intresant att lyssna till föredrag av Jan-Ove Tuv och Per Bauhn, och avslutningen lär inte bli mindre intressant - en paneldiskussion där Karin, Jenny Maria, Per och Joakim ska prata och reda ut olika begrepp. (Fika kommer de göra efteråt.)

Eller kanske med en formel?
2 x föredrag + 1 x paneldiskussion = seminarium

Men jag kanske är ute och cyklar här...

Karin S sa...

Andreas,
Nej, det är inte du som är orsak till begreppsförvirringen. Jag skyller vilt ifrån mig på Jenny Maria som envisades med att kalla detta seminarium för "panelen" på twitter, något hon ju dessutom bekräftar här.

Jag tror att dina meningar är rätt. Samtidigt undrar jag om seminarium inte är just det en mindre grupp som diskuterar? Om det är eller utan åhörare vågar jag inte svära på. För mig skulle det snarare vara utan och i såna fall är paneldiskussionen en del av något annat. Konferensdag?

Men inte heller jag är säker på något i de här frågorna! Det ska hur som helst bli roligt.