onsdag 27 januari 2010

Jag sätter igång ett nytt dåliga-foton-projekt, denna gång med misstänkta. Av kommersiella skäl

6 kommentarer:

Thomas Nydahl sa...

AV VILKA SKÄL SA DU?? Fast vet du Karin, det är underbara bilder. Hade du bott kvar i Sverige hade du genast anlitats av svt:s kulturredaktion, de brukar ha sådana bilder som vinjetter i sina program. Helknäppa, ljuvliga!

Karin S sa...

Thomas,
KOMMERSIELLA. Jag tänkte mig att det blir mer SPÄNNANDE, och då kanske det kommer fler läsare?
Nä, skämt åsido, jag kände bara för att skriva det. Det stämmer ju inte.

Kul att du gillar dem, det som är bra med den här telefonen är att den inte har blixt och den kompenserar på något vis för det så bilderna blir gärna lite glåmiga (kan nog stämma med svt) och det gillar jag också!
Tack!

Thomas Nydahl sa...

Karin, bra slutsats. SVT = glåmig. Varför skulle jag säga emot?

Lars sa...

Utsökt dåliga foton. Jag tycker de fångar på kornet en melankolisk känsla av förgången modernitet. Lite 60-tal, som sagt. Tingen, de tomma stolarna och borden, dörren, ser mer ensamma ut än människorna.

Karin S sa...

Lars, ja, det är en rätt fin kvarleva, den där serveringen, kanske tidigt sjuttiotal? Eller sextiotal, och den är intakt, inställd i en pampig sekelskiftesbyggnad. Studentfik är det dessutom.

Lars sa...

Ja, den där sekelskiftesmiljön, som man får en uppfattning av på i alla fall två av fotona, bidrar säkert till att inredningen ser en smula malplacerad och tillfällig ut, inte bara i nuet, bland de fikande människorna, utan även i förhållande till ett mer pampigt och ärevördigt förflutet.